Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
UKRATKO
Nada Čavlčović Smiljanec (foto: screenshot HTV)

Novi udarac “Kukuriku vladi”:
Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec podnijela neopozivu ostavku

Nada Čavlčović Smiljanec (foto: screenshot HTV)
Nada Čavlčović Smiljanec (foto: screenshot HTV)

Nada Čavlčović Smiljanec (foto: screenshot HTV)

 Novi udarac Vladi Zorana Milanovića. Nakon što je USKOK donio rješenje o proširenju istrage , ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec podnijela je neopozivu ostavku na sve svoje dužnosti. Bivšu ravnateljicu tereti se za kazneno djelo trgovanja utjecajem. Prijavila je pročelnica Porezne uprave Osijek tvrdeći da joj je Čavlović Smiljanec naložila da obustavi ovrhu nad osječkom tvrtkom OLT, vlasnika Željka Biloša, čime je državni proračun oštetila za 11,8 milijuna kuna. Premijer je ostavku prihvatio.

Indikativno je da je ostavka, kako javljaju neki mediji, išla izravno na stol premijeru Zoranu Milanoviću, dok je njezin resorni ministar i direktno joj nadređeni Slavko Linić o tome saznao tek nakon što je bivša ravnateljica sazvala konferenciju za novinare.  Time je očigledno dala do znanja da su njihovi odnosi  apsolutno narušeni.

  • Moj posao ravnateljice Porezne uprave bio je iznimno težak zbog stalnih podmetanja i opstrukcija koje su dolazile od pojedinaca iz Ministarstva financija. Unatoč svemu nisam očekivala da će pojedinci ići tako daleko da me se pokuša inkriminirati za radnje koje nisam počinila i dovesti me u vezu s ljudima za koje se vežu razne afere- izjavila je na konferenciji za novinare Nada Čavlović Smiljanec. Ostavku, navodno, nije podnijela zbog proširenja istrage na nju zbog spriječavanja naplate poreza, nego zbog pritisaka kojima je bila izložena iz Ministarstva financija i Porezne uprave. Željka Biloša, tvrdi, uopće ne poznaje niti je ikakve veze s njim imala.

O proširenju uskočke istrage obaviještena je još krajem prošlog tjedna, a do bivše ravnateljice USKOK je došao putem tajnih mjera pod kojima je bio osječki poduzetnik Željko Biloš. Te mjere bi, čini se,  mogle imati još „kolateralnih žrtava“ iz visokih političkih krugova…

Zbog istrage protiv ravnateljice Porezne uprave, premijer Zoran Milanović je naredio da se istraže i druga dugovanja, nastala do 2012.g., sva nenaplaćena porezna potraživanja vrijedna milijarde  kuna.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI