Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
UKRATKO
Njemački gosti najbrojniji na Jadranu

Njemački gosti najbrojniji na Jadranu

Ako je suditi po prvom kvartalu slijedi nam dobra turistička „žetva“. U prvom tromjesečju zabilježeno je čak 7 posto više turista nego u istom razdoblju prošle godine što je svakako podatak za pohvalu što aktualni ministar turizma Darko Lorencin i čini u svakoj prigodi.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spajanje Praznika rada sa ostatkom tjedna u Italiji i susjednoj Sloveniji pravi je pogodak za ovdašnji turizam koji goste iz ovih dviju zemalja očekuje u značajnom broju. Još samo da je vrijeme malo ljepše, ali ta domena nije u našim rukama pa nam se valja prilagoditi i gostima omogućiti veću sadržajnost ponude.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prva tri ovogodišnja mjeseca, najveći priljev turista imali smo iz Njemačke. Gosti iz ove zemlj u ukupnoj strukturi čine skoro 20 posto. Po brojnosti slijede gosti iz Slovenije sa udjelom od 11,3 posto, a tek nešto malo manji udjel od 10,8 posto pripao je gostima iz Slovenije koji su Hrvatsku u velikom broju posjetili za vrijeme Uskrsa. Značajan udjel od 9,7 posto ostvarili su turisti iz Italije koji su, također punili hotele u Istri za vrijeme Uskršnjih blagdana.

Po brojnosti potom slijede gosti iz daleke Republike Koreja sa udjelom od 5 posto, zatim susjedi iz BH sa 4,7 postotnim udjelom, dok su na sedmom mjestu gosti iz SAD-a.


VEZANE VIJESTI