Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Nadan Vidošević pušten iz Remetinca

Nadan Vidošević pušten iz Remetinca

Nadan VidoševićNakon pet mjeseci provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu, bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević izašao je na slobodu uz mjeru zabrane kontaktiranja sa svjedocima. U međuvremenu, USKOK je protiv njega proširio optužnicu tereteći ga da je na račun HGK kupovao umjetničke slike i time Komoru oštetio za 265 tisuća kuna, te da je na račun Kraša, gdje je bio predsjednik Uprave, kupio bager za svoje imanje u Gorskom Kotaru.

Prilikom izlaska iz zatvora Vidošević je novinarima izjavio kako je sretan. Nije krio uzbuđenje i radost što će nakon toliko vremena vidjeti obitelj i prijatelje. U zatvoru je, kako je kazao, upoznao ljude za koje drži da su vrijedni pažnje i stekao nova iskustva. Optužnice nije komentirao, ali je na pitanje misli li da će moći dokazati porijeklo svoje imovine, rekao: Porijeklo imovine? To je jedino što sam siguran da mogu dokazati, a sve drugo pustimo… Zar mislite da ijedan pojedinac može zaustaviti onakvu lavinu pokrenutu putem medija? Sud je jedino mjesto gdje je to moguće, gdje mogu iznositi svoje argumente – izjavio je Vidošević, vidno mršaviji nego prije ulaska u Remetinac.

Bivšeg predsjednika HGK tereti se, inače, da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja novca iz HGK, sumnja se oko 30-ak milijuna kuna, putem fiktivnih ugovora posredstvom tvrtke Remorker.

 


VEZANE VIJESTI