Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
POLITIKA
Milanović: Ljudi, previše trošimo! Uvedeni novi nameti i trošarine

Milanović:
Ljudi, previše trošimo! Uvedeni novi nameti i trošarine

Europska komisija zatražila je nedavno od Hrvatske nove uštede u visini od oko 1,3 milijarde eura koje Vlada RH planira  prikupiti mjerama i rezovima u prihodima i rashodima. U slučaju neposluha slijedio bi novi pad rejtinga, a stanje je već na razini „smeća“ pa se svaki daljnji pomak prema dolje nastoji suzbiti. Ako se to većnije uspjelo postići pompozno najavljivanim investicijama od kojih danas nema „ni traga ni glasa“, a nije se uspio spriječiti ni strmoglavi gospodarski pad, Vlada je skrojila novi plan koji će ozbiljno uzdrmati ionako niski standard svojih građana. Novo udaranje po džepu građane će dodatno osiromašiti, a neće dugo proći pa će na svojoj koži osjetiti i posljedice novog nameta kojeg je Vlada odredila teleoperaterima koji će, zasigurno dio tereta „brzinski“ prebaciti na korisnike.

Na sjednici Vlade upravo je usvojen prijedlog o povećanju trošarine na benzin i dizel gorivo u visini do 20 lipa čime će se zaraditi oko 480 milijuna kuna.

Dodatnih 250 milijuna kuna Vlada planira inkasirati kroz novi namet za radiofrekfencijske usluge.

Kroz usuglašeno smanjivanje subvencija u sektorima gospodarstva, poduzetništva, obrta i poljoprivrede uštedjet će se oko 390 tisuća kuna. Najveće uštede ministar financija Slavko Linić obećao je u Ministarstvu financija.

Obrazlažući najnovije nepopularne mjere premijer Zoran Milanović je izjavio: “Ljudi, previše trošimo”!

 

 

 


VEZANE VIJESTI