Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
IZDVOJENO
Izmjenom zakona protiv cenzure – ministri, suci i novinari za HND-ovim okruglim stolom

Izmjenom zakona protiv cenzure – ministri, suci i novinari za HND-ovim okruglim stolom

0803_freespeech_630x420

 – Izmjenom Kaznenog zakona protiv cenzure – nazvana je rasprava (okrugli stol) koju Hrvatsko novinarsko društvo priređuje sutra (utorak),  29. travnja 2014. godine, s početkom u 10,30 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb. O ovoj temi, za koju se drži kako je za hrvatske medije i društvo od najveće važnosti, budući da će se raspravljati o odredbama kaznenog zakona koje po mnogima neposredno ugrožavaju slobodu javnog govora, govorit će mnogi.

Evo njihovog popisa: Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, Sanja Nola, pomoćnica ministra pravosuđa, zasad neimenovani predstavni/k/ca Ministarstva kulture, Branko Vukšić, predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora, prof. dr. sc. Davor Derenčinović  s Pravnog fakulteta u Zagrebu, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, odvjetnica Vesna Alaburić, odvjetnik Emil Havkić, predsjednik HND-a Zdenko Duka, Slavica Lukić, potpredsjednica HND-a, novinari Dragutin Hedl, Marinko Jurasić i Damir Dević, te Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a

Moderator tribine će biti Domagoj Novokmet, a predviđeno vrijeme trajanja je do 13 sati, kažu u HND-u i pozivaju medije da poprate ovaj događaj.
Podsjetimo, istodobno traje potpisivanje ‘Peticije protiv sramoćenja’ koju je pokrenuo HND i govori o istoj temi, a koju je u kratko vrijeme potpisalo više tisuća građana. U svega nekoliko sekundi možete je potpisati i vi ako kliknete OVDJE.


VEZANE VIJESTI