Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
IZDVOJENO / Sport
Humanitarna akcija Radio Šibenika: Biciklijada 2014 starta u nedjelju

Humanitarna akcija Radio Šibenika:
Biciklijada 2014 starta u nedjelju

Radio Šibenik i Biciklistički klub ‘Faust Vrančić’ organiziraju 13. travnja humanitarnu Biciklijadu 2014.

Radio Šibenik (8)

Startnina je 15 kuna, a sav novac prikupljen na toj manifestaciji namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac u Šibeniku. Biciklijada će startati u 12 sati na šibenskoj rivi ispred Radio Šibenika, rutom preko rive prema Poljani, potom preko šibenske tržnice prema robnoj kući na Vidicima i dalje desno na Mandalinu i preko rotora prema Zablaću. Sa ceste za Zablaće skrenut će se desno uz velike Soline i dalje u središte Zablaća. Na tom mjestu će se biciklijada nakratko zaustaviti kako bi se biciklisti pripremili za povratak na cilj. Iz Zablaća je povratak predviđen prema križanju za Solaris, a potom ponovo prema rotoru u Mandalini. Iz Mandaline će se nastaviti tehnološkom cestom kroz tunel na rivu, s ciljem ispred Radio Šibenika.

Za sve sudionike na startu bit će osigurana hrana koju će pripremiti Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik, a spremat će se rižot s plodovima mora. Svoju će opremu i vozila na cilju predstaviti Policijska uprava Šibensko-kninska. Na cilju će biti organizirana i lutrija uz vrijedne nagrade koje, među ostalim, osigurava Turistička zajednica Grada Šibenika. Glavna je nagrada bicikla za odrasle, druga je nagrada kompletan servis za bicikle, a treća večera za dvoje u pizzeriji Toni u Šibeniku.

U 11 sati prije starta velike biciklijade održat će se i mala biciklijada u kojoj sudjeluju djeca, uz pratnju roditelja. Ono što je važno naglasiti da djeca do 16 godina, koja se voze na biciklu, moraju imati zaštitnu opremu, odnosno biciklističku kacigu. Mala biciklijada će uz pratnju redara iz Biciklističkog kluba „Faust Vrančić“ napraviti đir po Docu, sa startom i ciljem, ispred Radio Šibenika.

Prijave za Biciklijadu Radio Šibenika su već od 10 sati i 30 minuta, start je 12 sati, a biciklisti na cilju se očekuju oko 13 sati i 30 minuta.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI