Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
SCENA
Amira Medunjanin i Vlatko Stefanovski zvijezde 8. OFF festivala

Amira Medunjanin i Vlatko Stefanovski zvijezde 8. OFF festivala

Danas je na tiskovnoj konferenciji prezentiran kompletni program jedinog šibenskog jazz i blues festivala.

IMG_5706

Organizacijski tim OFF-a: Ante Filipović Grčić, Vojislav Marković, Marko Podrug i Ivan Livić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Prvakinja sevdaha Amira Medunjanin i ponajbolji svjetski jazz/rock gitarist Vlatko Stefanovski nositelji su ovogodišnjeg OFF festivala, koji će, od 17. do 19. srpnja, biti održan na Trgu Ivana Gorana Kovačića u Šibeniku.

„Amira Medunjanin iza sebe ima rasprodan Lisinski i Sava centar, kao i brojne europske dvorane“, istaknuo je Marko Podrug iz organizacijskog tima OFF-a. Bosanska pjevačica i njezin trio otvorit će OFF 17. srpnja, kada će nastupiti i dva vrhunska blues gitarista – Ian Siegal iz Velike Britanije i Talijan Mike Sponza. „Riječ je o ekskluzivi OFF festivala, jer ova dva gitarista rijetko nastupaju u paru. O kakvoj je kvaliteti riječ, potvrđuje i činjenica da je Ian Siegal u protekle dvije godine osvajao British Blues Award, što je u bluesu ekvivalent Grammyju, u svim bitnim kategorijama“, rekao je Podrug.

Drugi dan festivala, 18. srpnja, otvorit će Big Band Požega, 24-člani orkestar, trenutačno jedan od tri najaktivnija domaća orkestra. Radi se o profesorima Glazbene škole Požega i njihovih učenika koji izvode jazz obrade popularnih skladbi. Istoga dana publici OFF festivala predstavit će se četiri vrhunska glazbenika, okupljenih u bendu VladoDadoMaasejGelo, u sastavu: Vlado Samardžić na basu, Ante Gelo na gitari, Maasej Kovačević na synthu i Dado Marinković na bubnjevima.

Treći dan OFF-a, 19. srpnja, obilježit će makedonski zvuk. „Prvo nastupaju Kabadayas, grupa sastavljena od iskusnih glazbenika, koji izvode makedonske tradicionale uronjene u jazz, funk, drum & bass i dub. Zvijezda večeri je Vlatko Stefanovski, jedan pod vodećih svjetskih jazz/rock gitarista, koji će nastupiti sa svojim triom“, otkrio je Podrug.

Direktor OFF-a Vojislav Marković zahvalio je na Gradu Šibeniku i TZ Grada i Županiji te svim ostalim sponzorima, koji su svojom potporom omogućili da nekoliko europskih jazz i blues zvijezda u Šibeniku nastupe za prihvatljivu cijenu ulaznice. „Cijena dnevne ulaznice je 50 kuna, a festivalske je 120 kuna“, otkrio je Marković, koji je najavio i nekoliko warm-up koncerata koji će biti održani u baru Vino&ino.

IMG_5729

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI