Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Za koncesiju na Banju nitko se nije javio!

Za koncesiju na Banju nitko se nije javio!

Protivno kuloarskim spekulacijama, po kojima se ime “koncesionara” na atraktivnoj šibenskoj gradskoj plaži Banj znalo i prije raspisivanja natječaja, ispostavilo se da zainteresiranih – nema! Jesu li problem previsoko postavljeni uvjeti Grada, kako tvrdi gradonačelnik, ili su potencijalni korisnici skupog ugostiteljskog objekta na kupalištu, s kojeg puca pogled na šibensku Katedralu i stari grad, računali na povlašteni, “politički popust”?

– Postavili smo tako stroge natječajne uvjete da ih očigledno nitko nije mogao ispuniti – kaže gradonačelnik Šibenika Željko Burić. – Potencijalni koncesionar se morao obvezati na ulaganje 700 tisuća kuna u dovršenje objekta, odnosno njegovo unutarnje uređenje, na preuzimanje troškova javnog, plažnog WC-a, vode, kompletnog održavanja infrastrukture  na Banju. Posljedice tako visoko postavljenih zahtjeva su da se nitko nije prijavio i nitko  neće dobiti koncesiju za ugostiteljski objekt na plaži. Tako to kod nas uvijek biva – pomalo će rezignirano gradonačelnik, svjestan, priznaje, prevelike zaštite koju je Grad postavio, a koju nitko u ovakvoj recesiji ne može ispuniti. Tako će objekt, na kojemu su građevinski radovi u završnoj fazi, morati na popravni natječaj. Vjerojatno s niže postavljenim uvjetima. Ali, uvjerava nas gradonačelnik Burić, ” dok sam ja na čelu Grada, nitko neće na račun i na štetu Šibenika ništa dobiti!”

Jednako bi loše bilo i da preluksuzna plažna građevina zbog previsokih očekivanja Grada, u potrazi za prikladnim koncesionarom, ostane nedovršena i prepuštena vremenu…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI