Neovisni novinarski portal
22.4.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Vidović (SDP) o ‘HDZ-ovom uhljebljivanju stranačkih podobnika’: Šibeniče probudi se, vidi šta si izabrao!

Vidović (SDP) o ‘HDZ-ovom uhljebljivanju stranačkih podobnika’:
Šibeniče probudi se, vidi šta si izabrao!

Franko Vidović (Foto Hrvoslav Pavić) (30)

Šibenski SDP, odnosno njegov čelnik Franko Vidović, oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem kritizira vladajući HDZ radi zapošljavanja stranačkih članova u gradskim poduzećima, a bez raspisivanja javnih natječaja. Evo priopćenja:

U trgovačkom društvu Podi d.o.o., koje je u većinskom vlasništvu Grada Šibenika, ovih je dana, ponovo bez natječaja, zaposlena  dosadašnja  administrativna tajnica HDZ-a i vijećnica HDZ-a u Županijskoj skupštini  Šibensko-kninske županije. Zapošljavanje bez raspisivanja javnog natječaja postaje uobičajena praksa ove gradske vlasti, iako je zakonska obveza  pravne osobe u vlasništvu ili pretežnom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave raspisivanje javnog natječaja.

U istom trgovačkom društvu, odmah po smijeni dosadašnjeg direktora i postavljanju novog je  nabavljeno i novo vozilo za novog direktora. Obzirom da se radi o zaduženju trgovačkog društva Podi d.o.o., koje je u pretežitom vlasništvu lokalne samouprave, bilo bi logično da je o tome izvješteno i Gradsko vijeće i da je dobivena suglasnost za zaduženje.

Ovim putem još jednom skrećemo  pozornost javnosti na netransparentnost rada vladajuće garniture u Gradu Šibeniku, koji umjesto da završavaju započete projekte bivše vlasti na koje se svakodnevno pozivaju ili čak da postave poneki svoj projekt, jedini projekt kojeg postavljaju je uhljebljivanje svojih stranačkih podanika  ovaj put  i bez natječaja.

Na kraju mogu samo konstatirati: „Šibeniče probudi se, vidi šta si izabrao!!!“

 Franko Vidović
Predsjednik GO SDP Šibenik
          


VEZANE VIJESTI