Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
IZDVOJENO / Sport / UKRATKO
Valovci ‘jedre i oblače’ – u Biogradu osvojili nagradu za ‘Malce’ – najbolju skupnu masku

Valovci ‘jedre i oblače’ – u Biogradu osvojili nagradu za ‘Malce’ – najbolju skupnu masku

2014karnevalska
Valovci jedre i oblače, moglo bi se reći. Naime, kako javljaju iz šibenskog Jedriličarskog kluba Val na www.jkval.hr, na upravo završenoj karnevalskoj regati (‘Maškarana regata’) u Biogradu ostvarili su višestruke uspjehe. Izuzev sportskog, ostvarili su i odjevni uspjeh: osvojili su prvu nagradu za najbolju skupnu masku. Maskirali su se u ‘Malce’. Evo što kažu u JK Valu:

– 1. i 2. ožujka je u Biogradu održana jedna od najboljih regata koje organizira YC Biograd, naravno, riječ je o Karnevalskoj regati. Osim što se svake godine skupi iznimno brojna flota, regata je još poznata po najboljoj fešti pod maskama. Tako da se osim pobjednika na regatnom polju, svake godine vrednuju i maske posada sudionika. Ove godine JK Val je na regati imao dvije posade. Jednu iznimno spremnu za regatni dio i drugu još spremniju za revijalni dio. Prva posada je ekipa s jedrilice Štrelo. Ove godine im je za kormilom bio Luka, najmlađi iz obitelji Piasevoli. Oni su nažalost preskočili prvi dan jedrenja po vrlo jakom jugu koje je puhalo i do 30 čvorova. Srećom, u subotu je odjedren samo jedan plov. U nedjelju su zato na dva preostala jedrenja bili na visini zadatka i ušli kao 3. i 4. ukupno. Međutim, preveliki bodovni teret od subote i nedostatak bar još jednog plova koji bi omogućio odbacivanje najlošijeg rezultata, osigurao im je 17. mjesto ukupno, ali 1. u grupi 6.
Druga jedrilica koja je vijorila našu zastavu je bila Sandey You, a za kormilom je bio Dalibor Marinov. Oni nisu došli da bi se samo dobro zabavili i uživali u lijepom vikendu na moru, već su i danima pred regatu uložili trud da se pripreme za maškarani dio regate. Izabrali su da se maskiraju u “Malce” iz popularnog animiranog filma “Gru na supertajnom zadatku”. U tome su definitvno uspjeli i pobijedili su u kategoriji grupne maske!


VEZANE VIJESTI