Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
Sport
‘Valovac’ Roko Copić zauzeo peto mjesto na regati optimista u Crikvenici

‘Valovac’ Roko Copić zauzeo peto mjesto na regati optimista u Crikvenici

Među 149 natjecatelja jedrio je i Hrvoje Svračak iz JK ‘Val’, koji je zauzeo 70. mjesto.

2014crikvenica

Riječ je o regati s koeficijentom 1.6 koja je okupila mlade jedriličare od prošlog petka do nedjelje. Na regatnom polju je u petak i subotu bilo dosta valovito i s jakim kurentom, a s dosta slabom južinom. Po tim uvjetima se Roko Copić vrlo dobro snašao i četiri jedrenja je završio kao peti, prvi, šesti i četvrti.

U nedjelju, posljednji dan regate, puhalo je “vedro” jugo. U prijevodu, bilo je iznimno teško, vodena prašina u zraku, velik valovi i uvjeti koji su bili na rubu regularnosti jedrenja. Taj plov se nije bodovao i nakon 4 plova od prva dva dana Roko se plasirao na 5. mjesto ukupno, a 4. među domaćim natjecateljima. Znači, nastavlja svoj niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i rad s trenerima Piasevolijem i Klibom pokazuje iznimne rezultate. Ovo mu je ujedno druga regata koja se boduje za sastav reprezentacije, a još će ih se održati 3 od kojih će se sastaviti konačna rang ljestvica za sastav reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku u Poljskoj.

Hrvoje Svračak je pri izlasku iz ove klase s mislima već na idućoj jedriličarskoj stepenici, klasi Laser. Uvjeti laganog vjetra koji su vladali prva dva dana nisu bili optimalni za jedriličara s njegovom masom, ali svejedno je imao dolaske na prve oznake među prvih 10. Kasnije u polju je radio neke taktičke greške, pa je to rezultiralo lošijim plasmanim i regatu je završio oko 70. mjesta

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI