Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Turistička zona Jazina

Tišnjanski laburisti:
Uključiti mještane u odluku o eventualnoj prodaji Prislige

Turistička zona Jazina

O tematskoj sjednici Općinskog vijeća Tisnog, na kojoj će se u ponedjeljak odlučivati o prodaji 64.000 metara općinskog zemljišta u Turističkoj zoni Prisliga, oglasili su se i Hrvatski laburisti, inicijatori sastanka koji je bio povod za sazivanje sjednice vijeća.

.jazina-nacrt

– Hrvatski laburisti – stranka rada kao inicijator sastanka, u svom zahtjevu nije tražila sazivanje sjednice općinskog vijeća, već sastanak vijećnika mjesnog odbora Tisnog, općinskih vijećnika i načelnika zbog određenih propusta u proceduri prodaje zemljišta Jazina-Prisliga. 

Mišljenja smo da je izigrana demokratska procedura i izbjegnut kontakt s pravim vlasnicima zemljišta – mještanima Tisnog.     

Smatramo da je za prodaju jedinog zemljišta koje Tisno ima, bila potrebna javna rasprava mještana kao i suglasnost mjesnog odbora.

Ista procedura vrijedila je u slučaju zgrade Društvenog doma u Jezerima, pa su turistička zajednica i mjesni odbor odbili prijedlog načelnika da se vlasništvo Društvenog doma prebaci na Općinu Tisno, a sada taj isti načelnik pokušava izbjeći demokratsku proceduru i prodati zemljište mimo odluke mjesnog odbora i javne rasprave.

Izjavu načelnika u Vašem članku a koja glasi: “Sjednicu vijeća s ovom točkom dnevnog reda sazivam već sada jer je grupa vijećnika zatražila da se održi sastanak Općinskog vijeća, načelnika, donačelnika i Mjesnog odbora Tisno na temu prodaje zemljišta u turističkoj zoni. Koristimo prigodu i njihov zahtjev dižemo na višu razinu, s koje će imati pravne učinke“  možemo protumačiti kao ubrzanje procesa prodaje i potpuno mimoilaženje svih demokratskih procedura.

Naš je cilj bio, i još uvijek jest, uključiti mještane Tisnog u odluku o eventualnoj prodaji kao i reinvestiranju sredstava dobivenih prodajom (cca. 25 – 30 000 000 kuna) u razvoj i zapošljavanje mještana Tisnog, a ne krpanje rupa u općinskom proračunu.Laburisti Tisno

Stoga smatramo da ukoliko i dođe do realizacije projekta, novac dobiven prodajom treba uplatiti u proračun, ali na račun rezerviran (namjenski) za razvoj mjesta Tisnog.   Također dužnost nam je navesti da je netočna tvrdnja načelnika Ivana Klarina kada kaže da nema zainteresiranih za koncesiju jer je jedna od neobvezujućih ponuda bila za koncesiju.  I na kraju moramo reći, da nas iznenađuje i vrijeđa način i model prodaje koji diktira načelnik Ivan Klarin, a koji očito u svim segmentima želi izbjeći mještane Tisnog osim onih s kojima je u prešutnoj koaliciji – stoji u priopćenju Izvršnog odbora Hrvatskih laburista Općine Tisno koje potpisuje predsjednik odbora  i vijećnik Općinskog vijeća Ante Marača.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI