Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
KULTURA
Scena iz Glorije (Foto: sibenik.in)

Šibenska ‘Gloria’ otvara Marulićeve dane u Splitu

Scena iz Glorije (Foto: sibenik.in)

Nepunu godinu od premijere u HNK u Šibeniku, predstava redatelja Zorana Mužića otvorit će jedini domaći festival posvećen hrvatskom dramskom tekstu.

Scena iz Glorije (Foto: sibenik.in)

Scena iz Glorije (Foto: sibenik.in)

Marinkovićeva “Gloria”, predstava u produkciji šibenskog HNK u režiji Zorana Mužića, otvorit će 23. travnja Marulićeve dane u Splitu, koji će biti održani po 24. put. “Naravno da nam je čast što je naša predstava odabrana za otvaranje Marulićevih dana, tim više što nismo za to lobirali, već smo se samo nadali da ćemo biti selektirani”, otkrila nam je ravnateljica HNK u Šibeniku, Nera Gojanović Kljajić. Predstavu je odabrao ovogodišnji selektor prof. dr. sc. Darko Lukić, a osim šibenske “Glorije”, na repertoaru će biti još jedna “Gloria”, i to Istarskog narodnog kazališta Pula, zatim “Adam i Eva” Miroslava Krleže Mestnog gledališča iz Ljubljane, “Pritisci moje generacije” Dina Pešuta Hrvatskog narodnog kazališta Split te “Svećenikova djeca” Mate Matišića u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

“Radi se o velikom priznanju za predstavu, koja je već gostovala i na Gavellinim večerima, a bila je nominirana u četiri kategorije na Nagradi hrvatskog glumišta, kada je glumac Siniša Popović i osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu”, ističe Gojanović Kljajić.

HNK u Šibeniku je, inače, ovih dana dobio i poziv za gostovanje opere “Okretaj zavrtnja” – skladatelja Benjamina Brittena u zgradi HNK u Zagrebu, 23. lipnja. Nadalje, predstava “Sedmi kontinet”, kojom je prošle godine otvoren MDF, gostovat će na Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu (kazalište Trešnja) te na festivalu Mali Marul u Splitu (HNK u Splitu), a 31. ožujka odigrat će se i u šibenskom HNK-u. Nedavno premijerno izvedeni “Veliki manevri u tijesnim ulicama” Vinka Brešana predstavit će se publici na Riječkim ljetnim noćima, na Splitskom ljetu i na festivalu Glumci u Zagvozdu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI