Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
POLITIKA
(Foto: Sibenik.in)

Savez za Hrvatsku u Šibeniku:
Moli, radi, rodi

(Foto: Sibenik.in)

Jedna je to od parola koja se danas mogla čuti u HNK u Šibeniku, na predstavljanju programa Saveza za Hrvatsku.

(Foto: Sibenik.in)

(Foto: Sibenik.in)

Savez za Hrvatsku, pokret koji je okupio osam desno usmjerenih stranaka, danas je u Šibeniku otpočeo svoju turneju na kojoj predstavljaju kandidate za Europski parlament, ali i izražavaju punu spremnost za izlazak na buduće predsjedničke i parlamentarne izbore. „Prvi put u povijesti oklupilo se osam stranaka državotvorne opcije“, rekao je na početku Hrvoje Zekanović, „domaćin“ skupa, prepustivši riječ Željku Crvrtili, predsjedniku Akcije za bolju Hrvatsku, koji se fokusirao na „nepostojanje razlika“ između HDZ-a i SDP-a. „Vlast shvaćaju kao punjenje svojih džepova, dok počinitelji zločina slobodno hodaju među nama, a gospodarstvo ide ka samouništenju“, rekao je, među ostalim, Cvrtila.

Branko Borković iz Autohtone hrvatske seljačke stranke naglasio je da su ciljevi Saveza za Hrvatsku sabrani u 19 točaka. „Borimo se za staru pravicu, a ne za pravičnost! Da je Hrvatska pravna država, Mladen Bajić bi bio u zatvoru“, povikao je s govornice Borković, istaknuvši da nam je u Hrvatskoj „još samo zrak besplatan“. Ladislav Iličić iz Hrasta, koji je okupljene podsjetio da je bio proglašen „homofobom desetljeća“, izdvojio je dvije stvari u kojima leži uspjeh Hrvatske: „U vjerodostojnim političarima i obitelji koja je pokretač razvoja.“

Lider HDSSB-a, Vladimir Šišljagić, rekao je da Savez za Hrvatsku ima namjeru dovršiti ono što je započeto početkom devedesetih: „Hrvatska mora biti bogata zemlja i regionalni lider. Trebamo vratiti ponos i dostojanstvo hrvatskom narodu.“

Moto „moli, radi, rodi“ izgovorio je u šibenskom kazalištu Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke. „Hrvatske žene moraju opet početi rađati po troje, četvero ili petero djece, inače nas uskoro više neće biti. Ovaj prostor ostat će prazan i na njega će naseliti neke druge ljude koji nisu Hrvati.“ Knezović je podsjetio da je u protekle tri godine 150 tisuća Hrvata otišlo raditi u inozemstvo. Bude li, međutim, sve kako planiraju u Savezu za Hrvatsku, predsjednici osam ujedinjenih stranaka mogli bi se, nakon EU izbora, svi naći u Bruxellesu.

Nositelj EU liste je Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore, koji europske izbore, ali i one predstojeće hrvatske, vidi kao „biti ili ne biti“ trenutak: „Tada će se dogoditi početak promjena i najava svjetla ili definitivni kraj. Nisam htio biti nositelj liste za Europski parlament, ali odlučio sam ponijeti taj križ“, naglasio je.

Najglasniji među govornicima bio je Marko Lukić iz Zavjeta za Hrvatsku: „Iako nas žele poniziti i baciti na koljena, Savez za Hrvatsku nije ni protiv koga, već je za bolju Hrvatsku“, rekao je, pozvavši i na ujedinjenje iseljene Hrvatske. Zadnji govornik, predsjednik HSP-a Danijel Srb, trenutačnu je vladu proglasio „najopasnijom do sada“: „Pitam se je li uništenje našeg gospodarstva nečiji plan? Nećemo ‘crvenima’ dozvoliti da stvore novu Jugoslaviju; Savez za Hrvatsku je moćan politički savez, desnica se konačno ujedinila i stati će na kraj pljački“, poručio je na kraju Srb.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI