Neovisni novinarski portal
2.3.2021.
POLITIKA
Ruža (inter)nacionale: Tito je bio gori diktator od Pavelića (?!)

Ruža (inter)nacionale:
Tito je bio gori diktator od Pavelića (?!)

Ruža Tomašić (Foto HSP AS) (10) Ruža Tomašić,  neponovljiva predsjednica HSP-a dr.Ante Starčević, gostujući kod Ace Stanovića, u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2,  demonstrirala je na osebujan način političku dosljednost i principijelnost. Kazala je kako njezin sin mora u Kanadu “trbuhom za kruhom”, što ne doživljava kao svoj roditeljski poraz, nego to drži porazom hrvatske države. Nada se da će se tamo, gdje ga ništa ne čeka, gdje tek mora tražiti posao, razočarati,  pa se ufa da će se vratiti u Hrvatsku. Ali, iako je sina ispratila u “bolji život” , u emigraciju,  ne vidi zbog čega ne bi upravo ona imala pravo mlade u Hrvatskoj pozivati da ne odlaze iz svoje zemlje.

Pa ako Ruža to ne razumije, mogli bismo joj pomoći. Stvar je u tome da onaj tko vlastito dijele ne uspijeva uvjeriti da ostane kod kuće i pridonosi pozitivnim promjenama u svojoj zemlji, kako bi tek mogao biti uvjerljiv dokazujući to drugima?!

Ništa od povlačenja iz europarlamenta

No, Ruža Tomašić njeguje poseban tip dosljednosti. One kratkog daha. Ona najrađe sama sebe demantira, pa je tako i kod Stankovića pobila još jednu svoju raniju izjavu. Svojedobno je kazala da će se nakon ovogodišnjih europarlamentarnih izbora povući i svoje mjesto ustupiti nekom drugome iz HSP AS-a. No, sada više nije sklona tome, pa je, kaže, odlučila moliti supruga da joj dopusti da se kandidira i za drugi mandat u EU parlamentu. Jasno je i zašto, ma šta Ruža bajala o tome. Tvrdi da je mišljenje promijenila kad je vidjela da nema novih ljudi u stranci koji je mogu zamijeniti. Ako je tako, ako cijeli HSP AS počiva samo na “Ruži hrvatskoj”, tada je to njezin najveći poraz i promašaj. A još poručuje kako žele osvojiti vlast… Jasno je dakako, da Ruža ima puno jače i uvjerljivije razloga za novu kandidaturu na europarlamrntarnim izborima. Njezina je plaća u Bruxellesu 6200 eura ili gotovo 47.500 kuna. Da, veli, Ruža, ali nitko ne govori da mi hrvatska država uzme 40 posto poreza (?!), pa joj ostane “samo” 3700 eura i još k tome 21 tisuća eura mjesečno za potrebe angažiranja asistenata u Bruxellesu, plus još 4000 eura za domaću asistentsku pomoć u Hrvatskoj! E pa sad recite, je li Ruža shvatila da je u EU nezamjenjiva, ili da je njezina pozicija u europskom parlamentu za njezin kućni budžet neprocjenjiva?!!!

Nije iznenađenje da prvoj među hrvatskim “pravaši(ca)ma” nimalo ne smeta pozdrav “Za dom spremni”, ne drži da je to nacistički pozdrav, i puno više je smeta pozdrav “Za svoj džep spremni!” Nije iznenađenje ni da Ruži ne smeta slika poglavnika Ante Pavelića u dvoranama gdje se okuplja hrvatska emigracija (a vjerojatno i drugdje) koja ga i danas štuje. Za nju je ili-ili: ili ćemo se odreći svih diktatora, ili nikog. Za Ružu je , uostalom, Tito bio gori diktator od Pavelića (!?) jer je u njegovo vrijeme poginulo puno više ljudi- “znanstveno” i “povijesno utemeljeno” će vehementna “pravašica”.

Marijana Petir ultimativno ispred Ruže

Ne brine je odnos europskih pučana spram nje, jer nije potpisala koalicijski sporazum s EPP-om, nego s HDZ-om, i ” Europski pučani moraju se nositi s činjenicom da na izbore za EU parlament idemo sa zajedničkom listom”. Što se tiče Marijane Petir iz HSS-a, koja se ipak uspjela progurati ispred nje na zajedničkoj listi za europarlament, iako je Ruža to držala nemogućom misijom, sad pak kaže kako je dobila ultimatum od HDZ-a- ili će biti na listi iza Petir, ili je na HDZ-ovoj listi neće biti! A za Ružu tu dvojbe nema, na listi se mora biti, pa makar i pod uvjetima za koje je tvrdila da ne dolaze u obzir, jer, “mi možemo na izbore i sami”, kako je svojedobno prepotentno govorila… Sada, međutim, kaže kako su europski izbori dobar test, “generalna proba” za parlamentarne izbore, a birači će pokazati koliko Petir i njezina stranka vrijede.

Premijera Zorana Milanovića drži bahatim i neodgojenim, a u Australiju je trebalo otići, smatra, puno prije, a ne sad kad prijeti treći svjetski rat, a premijer i ministar obrane su izvan zemlje…

Protiv pobačaja a ne ravnopravnosti spolova

Dođe li na vlast pokrenut će inicijativu protiv pobačaja, jer je za nju neprihvatljiv, kao što drži neprihvatljivim i da se muškarca ništa ne pita kada žena odluči abortirati, odnosno ubiti dijete. Upravo zbog pokušaja da se na perfidan način u izvještaj o ravnopravnosti spolova u EU progura pravo na pobačaj, glasala je protiv toga izvješća.

Na kraju, u prilog specifične Ružine “dosljednosti” ide i tvrdnja kako nikad nije rekla da je protiv ulaska Hrvatske u EU, nego je navodno, samo govorila kako za to nismo spremni. Zar? Nije li bučno lobirala protiv hrvatskog priključenja Uniji, tvrdeći kako se time Hrvatska odriče svoga suvereniteta i otvoreno se deklarirala euroskeptikom, štoviše, eurofobom. A onda, u prvoj prilici kandidirala na listu za EU parlament, jer jedno je europska politika, a nešto sasvim drugo europski novac…


VEZANE VIJESTI