Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Prema istraživanju Ipsos Pulsa: Mirela Holy popularnija kod SDP-ovaca od Milanovića!

Prema istraživanju Ipsos Pulsa:
Mirela Holy popularnija kod SDP-ovaca od Milanovića!

Najnoviji Crobarometar koji za Novu TV provodi Ipsos Puls, donosi poražavajuće rezultate za vladu Zorana Milanovića i SDP. U ovom mjesecu podrška Vladi dodatno je pala, pa je sada na svega 22 posto, dok čak 72 posto birača ne podržava ovu Vladu, a sedam posto ih o tome ne zna što reći. Istodobno, SDP i HDZ su poravnati, s 20 posto podrške birača.

holy_mirelaa

Da zemlja ide u pogrešnom smjeru smatra čak 77 posto ispitanika, a svega 17 posto još uvijek optimistično vjeruje kako je kormilo Milanovićeva broda u pravom smjeru. Unatoč nikad gorim rezultatima koje ova Vlada bilježi u protekle dvije godine,  čak 73 posto birača drži da će “Kukuriku vlada” dogurati do kraja mandata, dok  bi se 18 posto kladilo kako će se raspasti prije .

SDP gubi podršku građana iz mjeseca u mjesec, pa je ponajviše zahvaljujući tome, u najnovijem istraživanju Ipsos Pulsa rame uz rame s HDZ-om koji već duže vrijeme stagnira na oko 20 posto.

U ovom mjesecu izgubio je dio podrške javnosti i dosad redovito najpopularniji hrvatski političar, predsjednik Ivo Josipović, koji trenutno uživa potporu 62 posto građana koji se o njemu izjašnjavaju pozitivno, a postotak onih što Josipovića doživljavaju negativno popeo se na znatnih 30 posto. Po osobnom rejtingu druga je Mirela Holy kojoj je popularnost narasla na čak 67 posto.

U ožujku je registriran i sve zamjetniji rast Oraha koji trenutno zauzima četvrtu poziciju sa 7,5 posto, iza Hrvatskih laburista s 8,7 posto. Još je zanimjiviji i indikativniji podatak da među SDP-ovim biračima Mirela Holy uživa veću podršku od Zorana Milanovića. Prema Crobarometru za ožujak, Milanović ima podršku 71 posto SDP-ovaca, dok Mirela Holy, pa čak i Vesna Pusić, imaju 73 posto potpore socijaldemokrata. Da ne govorimo o Ivi Josipoviću s 90 posto, ili Josipu Leki sa 80 posto potpore SDP-ovaca.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI