Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
UKRATKO
Predsjednik Josipović danas u Šibeniku (izmjena rasporeda!)

Predsjednik Josipović danas u Šibeniku (izmjena rasporeda!)

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović boravit će danas u Šibeniku, kako su javili iz šibenske udruge građana, Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac i Grada Šibenika.

Barone (2)

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović boravit će danas u Šibeniku, kako su javili iz šibenske udruge građana,  Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac i Grada Šibenika. Evo i ponešto izmjenjenog rasporeda predsjedničkog obilaska grada,  kako je službeno objavljena u Uredu predsjednika:

 petak, 21. ožujka 2014.

10,30 sati – Šibenik

 Predsjednik Republike susrest će se sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem (Gradsko poglavarstvo Grada Šibenika)

11,15 sati – Šibenik

 Predsjednik Republike obići će tvrđavu Barone te se upoznati s projektom valorizacije i obnove spomeničke baštine Šibenika

Iz Grada Šibenika javljaju sljedeće:

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović sastat će se s gradonačelnikom dr. Željkom Burićem i županom Goranom Paukom u petak, 21. ožujka 2014. u Uredu gradonačelnika s početkom u 10,30.

Sastanak je zatvoren za javnost, no pozivamo predstavnike medija da zabilježe dolazak predsjednika Republike Hrvatske u Šibenik.

Kako pojašnjavaju iz DJD-a, nakon sastanka u  Gradu Šibeniku, predstavnici Društva dočekati će predsjednika RH na tvrđavi Barone za koju je nedavno, na IPA3c natječaju za bespovratna sredstva iz EU fondova, dobiveno oko milijun eura za obnovu i uređenje tog spomenika kulture. Predstavnici DJD-a će, kažu, dr. Ivu Josipovića ‘na licu mjesta’ upoznati s osnovnim karakteristikama toga projekta koji se smatra prekretnicom u procesu obnove i valorizacije šibenske povijesne baštine, te njenog budućeg korištenja za kulturni turizam.

– Govorit će se i o sličnom projektu koji je DJD pokrenuo radi obnove susjedne utvrde sv. Ivana, o čemu će više riječi biti ”na kavi s predsjednikom’ kojemu će ovoga puta domaćini biti članovi šibenske udruge – ističu u udruzi.

Kako podsjećaju,  na poziv predsjednika RH su u Uredu predsjednika predstavnici DJD-a boravili prošlog mjeseca, kada je dr. Ivo Josipović i prihvatio poziv za posjet Šibeniku.


VEZANE VIJESTI