Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Predsjednik Josipović raspisao izbore za Europski parlament

Predsjednik Josipović raspisao izbore za Europski parlament

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske za nedjelju, 25. svibnja 2014. godine.

Dr. Ivo Josipović (Foto: Ured Predsjdnika RH)

U Odluci stoji da se temeljem Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u Europski parlament bira 11 članova iz RH.

U svom obraćanju povodom raspisivanja izbora za Europski parlament, predsjednik Josipović je pozvao građane da izađu na izbore istaknuvši kako je Hrvatska „nova članica Europske unije koja svoju sudbinu kreira u Republici Hrvatskoj, ali i u zajednici europskih naroda i država“.

„Volio bih da se kampanja koja slijedi fokusira upravo na poziciju Hrvatske u Europskoj uniji i mogućnosti koje nam ona donosi, a naravno i na perspektivu same Europske unije“, zaključio je predsjednik Josipović.
Na novinarski upit istaknuo je kako očekuje veću izlaznost nego na prethodnim izborima te da bi se kampanja trebala voditi o europskim pitanjima, a ‘ne o, kako smo na žalost vidjeli na prethodnim izborima, o plaćama zastupnika ili ustašama i partizanima’.
Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu objavom u Narodnim novinama.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI