Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
KULTURA / SCENA
Rak & Balvan (Foto: Nino Šolić)

Long play day u Šibeniku:
Sajam glazbe i nastup Projecta 33/45

Rak & Balvan (Foto: Nino Šolić)

Klub Azimut, glazbeni Project 33/45 i Sajmich udružili su snage u eventu znakovitog imena ‘Long play day’ koji će biti održan u subotu, 19. travnja, u Šibeniku.

Rak & Balvan (Foto: Nino Šolić)

Rak & Balvan (Foto: Nino Šolić)

Ovom manifestacijom Šibenik se pridružuje ostatku svijeta u obilježavanju „Record store dayja“ ili Svjetskog dana prodavaonica ploča koji će biti održan istog datuma, no za razliku od većine sličnih zbivanja, šibenski event zamišljen je kao glazbeni buvljak oslobođen okova četiri zida te će se održati na zraku, ispod stepenica katedrale sv. Jakova, točnije ispred Azimuta.

“Long play day”, kako mu sam naziv sugerira, posvećen je pločama, vinilima, longplejkama, a sastoji se iz dva dijela – sajmenog, te glazbenog programa. Organizatori pozivaju sve kolekcionare, zaljubljenike u ovaj glazbeni medij ukoliko imaju volje, želje i potrebe da im se pridruže sa svojom glazbenom građom (pločama, CD-jima, knjigama, majicama, šalicama…) ili rukotvorinama koje se mogu dovesti u usku vezu s glazbom.

Sudjelovanje na glazbenom sajmu podrazumijeva prodaju, razmjenu ili izlaganje bez namjere prodaje/razmjene, te se svi zainteresirani za sudjelovanje ili oni s pitanjima vezanim za događanje mogu javiti na e-mail malisajmich@gmail.com najkasnije do 10. travnja.

Organizatori osiguravaju štand, a izlagači su oslobođeni svih nameta, odnosno nema straha od računa, fiskalizacije i srodnih radnji. Za glazbeni program i potpuni ugođaj vremena kad su ploče bile glavne, zadužen je retro DJ duo Project 33/45 koji puštaju glazbu s, naravno, vinila.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI