Neovisni novinarski portal
21.4.2021.
KULTURA / UKRATKO

Lidrano od 23. do 27. ožujka u Primoštenu

Učenici na državnoj Smotri LiDraNo pokazuju svoje stvaralaštvo u literarnom, dramskom, novinarskom i radijskom izrazu.

Učenici na državnoj Smotri LiDraNo pokazuju svoje stvaralaštvo u literarnom, dramskom, novinarskom i radijskom izrazu.

Agencija za odgoj i obrazovanje od 23. do 27. ožujka 2014. godine u Primoštenu organizira državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2014. za učenike osnovnih škola (23. – 25. ožujka) i srednjih škola (25. – 27. ožujka).

Učenici na državnoj Smotri LiDraNo pokazuju svoje stvaralaštvo u šest izraza: literarnom, dramskom (pojedinačni i skupni scenski nastupi), novinarskom (samostalni novinarski radovi i školski listovi) i radijskom izrazu. Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima, članovima školskih družina održat će članovi prosudbenih povjerenstava, među kojima su priznati i poznati književnici i pisci kao što su Zoran Ferić i Enes Kišević, novinari i urednici novina, filmski i kazališni redatelji, među kojima i Mario Kovač, glumci, dramski pedagozi i radijski djelatnici. Cilj Smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo, promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku te otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost.

Učenici osnovnih škola izvest će u Primoštenu 21 dramsku predstavu i 41 pojedinačni scenski nastup, predstavit će 15 školskih listova i 9 radijskih emisija te 30 literarnih i 15 novinarskih radova. Na Smotri LiDraNo za osnovne škole sudjelovat će ukupno 279 učenika i njihovih učitelja mentora. Na završnoj svečanosti 25. ožujka 2014. godine u 12 sati (Kongresna dvorana Kravata, hotel Zora) nastupit će učenici čiji su radovi i izvedbe obilježili Smotru LiDraNo 2014.

Srednjoškolci će predstaviti 15 literarnih i 10 novinarskih radova, izvest će 14 dramskih predstava i 36 pojedinačnih scenskih nastupa, predstavit će 10 školskih listova i 5 radijskih emisija. Na Smotri LiDraNo za srednje škole sudjelovat će ukupno 192 učenika i njihovih učitelja mentora. Na završnoj svečanosti 27. ožujka 2014. godine u 12 sati (Kongresna dvorana Kravata, hotel Zora) nastupit će učenici čiji su radovi i izvedbe obilježili Smotru LiDraNo 2014.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI