Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Josipović u Šibeniku: ‘Tvrđava Barone je projekt od značaja za cijelu Hrvatsku’

Josipović u Šibeniku:
‘Tvrđava Barone je projekt od značaja za cijelu Hrvatsku’

Predsjednik je obišao tvrđavu Barone, nadisao se peluda i popio kavu u staroj gradskoj jezgri.

Predsjednik u Šibeniku (Foto H. Pavić) (2)

Predsjednikov protokol skratio je maksimalno njegov posjet Šibeniku. Ivo Josipović danas navodno ima omanjih problema s plućima, kašljao je, dolazio do daha, a da stvar po njegove dišne organe bude gora, doveden je na tvrđavu Barone gdje je carstvo letećeg peluda.

„Najprije čestitke i Županiji i Gradu na odličnom projektu. S jedne strane, riječ je o projektu zaštite kulturne baštine, a zapravo i o razvojnom projektu, kada govorimo o turizmu. Nadam se da će se ovako, kako se uspješno i počelo, uspješno i završiti“, imao je predsjednik samo riječi hvale za projekt tvrđave Barone, za koji udruga „Juraj Dalmatinac“ čeka da joj sjedne novac od europskih fondova. „Najvažnije je da se dobro i stručno pripreme projekti, a sigurno je da Hrvatska ima dovoljno mogućnosti i dobrih projekata da dobije pristojne novce od EU“, nastavio je Josipović.

Udruga „Juraj Dalmatinac“ bila je danas domaćin Ivi Josipoviću, koji im je ustvari uzvratio njihov posjet od prije nekoliko tjedana u predsjedničkom Uredu. „Pokazalo se da strukture lokalne samouprave, Grad i Županija, mogu imati dobru i kvalitetnu podršku nevladinog sektora. Ta sinergija nevladinog sektora i struktura vlasti je nešto što jamči dobar rezultat“, nastavio je predsjednik u optimističnom tonu. „Pozvali su me u Šibenik da pogledam projekte, uvjerim se na licu mjesta o čemu se radi i da dam podršku. Tvrđava Barone je projekt koji je vrijedan i za Županiju i za Grad, za građanke i građane, a rekao bih i za cijelu Hrvatsku.“ U detaljima oko projekta na tvrđavi Barone, Josipovića je upoznao predsjednik udruge „Juraj Dalmatinac“ Hrvoje Zekanović.

Predsjednik u Šibeniku (Foto H. Pavić) (44)

Nakratko se Josipović, po dolasku u Šibenik, zatvorio s gradonačelnikom Željkom Burićem i županom Goranom Paukom. „Gradonačelnik i župan su me obavijestili o ukupnom stanju u Šibeniku. Ima nekih zanimljivih i dobrih pokazatelja, poput pada nezaposlenosti. Naravno, ima još puno posla, uostalom to je i zadaća izabranih dužnosnika da rade na boljitku. Mislim da je Šibenik, pa i cijela županija, područja koja s puno optimizma mogu gledati na budućnost“, rekao je.

Stol za kavu čekao ga je u kafiću Giro Espresso. Ruku mu je stisnuo i bivši gradonačelnik Ante Županović,  štićenici centra „Roman obitelj“ su ga darivali, predsjednik Kola Krešimir Grubić uručio mu je pozivnicu za „Carminu Buranu“ 15. lipnja na tvrđavi sv. Mihovil, a potom je uslijedio ručak u Vijećnici.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI