Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
KULTURA / POLITIKA
Izrađen idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana: Kids Lab2 za djecu i mlade

Izrađen idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana:
Kids Lab2 za djecu i mlade

Tvrđava. Sv. Ivan (2)

Iz gradske uprave javljaju kako su u Arhitektonskom studiu Vulin Ileković (prof.dr.sc Dina Vulin Ileković, dipl.ing.arh. i izv.prof. Boris Ileković, dipl.ing.arh.) završili idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivan (Tanaje):  KID’S LAB2. LABIRINT+LABORATORIJ.

– Grad Šibenik naručio je idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana, za koji smo izdvojili 70.000,00 kuna, a sada slijedi izrada glavnog projekta, kako bismo i ovu tvrđavu mogli prijaviti za EU sredstva. Vjerujem u naš uspjeh i u ovom projektu, a iako tvrđava još uvijek nije u vlasništvu Grada Šibenika, surađujemo s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, te imamo njihovu punu podršku u daljnjem razvoju projekta. Ovo je još jedna dobra suradnja Grada Šibenika i udruga civilnog društva, odnosno Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, koje je od istog arhitektonskog studija naručilo idejno rješenje revitalizacije ove šibenske tvrđave.”, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.Tvrđava. Sv. Ivan (7)
Projekt predviđa šetnicu, trim i jogging stazu uokolo cijelog kompleksa, vidikovac i caffe/bistro s terasom. Posebno zanimljivo je, ističu iz gradske uprave, uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima nazvan KID’S LAB2 koji se sastoji od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta. KID’S LAB2 je atraktivan prostor u kojem bi se održavale kraće ili duže tematske radionice stručnog karaktera tijekom cijele godine. Zeleni labirint zamišljen je kao interaktivna igra sa zadacima.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI