Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac: Predsjednica Općinskog vijeća ne želi otvaranje novih radnih mjesta

Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac:
Predsjednica Općinskog vijeća ne želi otvaranje novih radnih mjesta

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ljubica Selman-Šinkić prozvana je da donosi odluke na štetu gospodarskog razvoja Pirovca.

Pirovac (3)

„Neshvatljivo je da netko ne želi otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski napredak u Pirovcu“, rečenica je koja se najčešće čula na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnika općine Pirovac, Ivana Gulama, i tamošnjih čelnika SDP-a i HNS-a, Igora Meića i Zvonimira Dobrovića.

U središtu njihovih prigovora nalazi se Ljubica Selman-Šinkić, predsjednica Općinskog vijeća i članica Loze, koja je, čulo se na konferenciji, na 7. sjednici Vijeća, donijela nekoliko „pogubnih odluka za Pirovac“. „Komunalnom poduzeću Vrilo uskraćeno je preuzimanje obveza odvoza i gospodarenja otpadom, iako je cijeli projekt već ušao u završnu fazu. Naime, natječajna dokumentacija za nabavku vozila i opreme odavno je pripremljena, da bi Prijedlog odluke o dodjeli te javne usluge bio naprasno skinut s dnevnog reda“, rekao je SDP-ovac Igor Meić.

Druga sporna stavka, zbog koje su vijećnici SDP-a i HNS-a napustili 7. sjednicu Općinskog vijeća, bila je odluka da se tvrtki Adriatic charter, koja je u Pirovac trebala investirati 72 milijuna kuna, odbije odobrenje 45 posto popusta od iznosa za komunalnu naknadu za izgradnju Marine Pirovac. Riječ je o popustu, kojega je po zakonskim osnovama, predložio načelnik Ivan Gulam. „Tim se odbijanjem odluke najvećem investitoru u povijesti Pirovca umnogome uvećavaju troškovi projekta. Šteta je učinjena, ali još nije kasno da se stvari poprave. Pozivam vijećnike Loze, HDZ-a i HSS-a da ne politiziraju, nego da rade na dobrobit Pirovca. Ovakve odluke protivne su svakom nezaposlenom i socijalno ugroženom pojedincu, a pogotovo mladima koji planiraju budućnost u Pirovcu“, konstatirao je Gulam.

Neobjašnjivo je, istaknuto je danas, i stavljanje izvan snage ranije donesenu odluku o potrebi revizije poslovanja općine Pirovac za razdoblje od 2009. do 2013. godine, koja se trebala dogoditi na proljeće. „Čega se plaše?“, zapitao se HNS-ovac Zvonimir Dobrović. „Sve navedene odluke Vijeća su potpuno neshvatljive, te su jedan vid političke odmoazde zbog poraza na izborima“, zaključio je Dobrović.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI