Neovisni novinarski portal
26.2.2021.
IZDVOJENO
FOTO Nebo se maskiralo u naoblaku s kišom, Krnjo ipak uspješno spaljen

FOTO Nebo se maskiralo u naoblaku s kišom, Krnjo ipak uspješno spaljen

Na stotine maskiranih Šibenčana danas nije dalo kiši gušta. Karnevalska povorka odradila je cijeli đir i presudila Krnji.

Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 257

Nije baš prikladan odgojno-obrazovni ritual čovjeka pred okupljenom maskiranom djecom osuditi na lomaču, ali što se može kad je gušt gledati kako gori – Krnjo u liku ministra Željka Jovanovića, koji je, prema optužnici, odgovarao i za neke grijehe Nadana Vidoševića i Slavka Linića, spaljen je oko 16 sati na šibenskoj rivi.

Kiša je znalački tempirala početak padanja; u 14.30 sati, taman pola sata pred početak karnevalske povorke, odlučila se spustiti, a vjerojatno će prestati baš kad zadnja pokisla maškara napusti gradske ulice. Nije to omelo na stotine vrtićke i školske djece da zajedno s roditeljima formiraju dugu kolonu i od dvorane na Baldekinu i spuste se na rivu.

Maske su bile raznolike, no žiri karnevala ipak je uspio odabrati najbolje: pobjednici su vrtić Žižula (formirali velikog zmaja), OŠ Juraj Šižgorić (maskirali se u ribice) i Gimnazija Antuna Vrančića (prodefilirali gradom odjeveni u elemente periodnog sustava).

Maškare službeno vladaju Šibenikom večeras do ponoć, kada će vratiti ključeve grada.[wzslider autoplay=”true”]

Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 199 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 052Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 252Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 295 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 142 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 184 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 082Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 239 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 159 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 261 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 077Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 127 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 121 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 117 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 148Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 031 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 049 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 038 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 056 Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 007Maškare u Šibeniku - Jovanović u plamenu okajao grijehe 290

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI