Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Vesna Pusić suspendirala stranačke kolege Nataliju Martinčević i Zlatka Koračevića

Vesna Pusić suspendirala stranačke kolege Nataliju Martinčević i Zlatka Koračevića

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, donijela je na sastanku Predsjedništva te stranke u Osijeku odluku po kojoj se Natalija Martinčević i Zlatko Koračević, dvoje HNS-ovaca iz Varaždina, ‘suspendiraju’, kako ističu u toj stranci. Pretpostavlja se kako...

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, donijela je na sastanku Predsjedništva te stranke u Osijeku odluku po kojoj se Natalija Martinčević i Zlatko Koračević, dvoje HNS-ovaca iz Varaždina, ‘suspendiraju’, kako ističu u toj stranci. Pretpostavlja se kako je spomenuta ‘suspenzija’ vezana isključivo uz isključivanje bivšeg čelnika HNS-a Radimira Čačića iz stranke, a nakon koje su dvoje spomenutih HNS-ovaca javno iskazali svoje protivljenje takvoj stranačkoj odluci.

Vesna Pusic (Facebook)

– Predsjedništvo je razmotrilo i temu koja nije bila predviđena na dnevnom redu sjednice. Pod točkom razno predsjednik Središnjeg odbora i Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar izvijestio je o potezima i djelovanju dvoje članova varaždinske organizacije Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, Iznio je prijedog da se na razini Županijske organizacije protiv to dvoje članova pokrene stegovni postupak, s obzirom na izjave i djelovanje koje šteti ugledu stranke. Predsjedništvo je podržalo takav prijedlog i dalo punu potporu HNS-u Varaždinske županije da pokrene stegovni postupak te je donesena odluka o njihovoj suspenziji do okončanja postupka, a u skladu sa Statutom HNS-a – kažu u HNS-u.

Natalija Martinčević je saborska zastupnica HNS-a iz Varaždia koja je odmah stala na ‘Čačićevu stranu’ nakon njegova izbacivanja iz stranke, a Zlatko Koračević je bivši predsjednik Uprave HEP-a, koji je nedavbno ustvrdio kako mu je u stranci bilo ‘zabranjeno druženje’ s Čačićem, koji je inače u zatvoru.

Inače, u Osijeku je održana sjednica Predsjedništva HNS-a na kojoj se raspravljalo o kandidatima stranke za zajedničku koalicijsku listu za izbore zastupnika u Europski parlament, pa je predloženo da ‘kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi za izbore za Europski parlament budu Jozo Radoš i Marin Vučić’, kako je rekla Vesna Pusić.


VEZANE VIJESTI