Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Šibenski gradski vijećnik Ante Gaperov Čače: Ja san vlast, prijatelju, a to nisan…

Šibenski gradski vijećnik Ante Gaperov Čače:
Ja san vlast, prijatelju, a to nisan…

Ante Gašperov Čače na konferenciji za novinare (Foto H. Pavić) 026– Ja san vlast, prijatelju, a ne opozicija. Ja oću bit vlast, a ja to nisan. I oću da se to zna. Samo to san tija razjasnit, je li to HSP Ante Stračević, ili doktor Ivo Blaće, ili je to SDP. Jer, oni se meni u ovih osan miseci iz gradske uprave nisu nikad javili, nisu me ništa pitali. A ja podržavan vladajuću većinu, nisan u koaliciji. Meni ne triba maska, i zato ću je staviti s moje desne strane, jer san ja – desni. A drugima triba skinit maske.

Tako je novinarima svoju recentnu akrobaciju na prošlotjednom šibenskom Gradskom vijeću objašnjavao Ante Gašperov Čače, lokalni politički proizvod s 13-godišnjim vijećničkim stažom. Čače je na sjednici GV-a dao podršku opozicijskom (SDP,HNS, NL Stipe Petrine) prijedlogu da se u dnevni red uvrsti odluka o povratku cijene komunalne naknade “na staro”, na 0,24 lipe po kvadratu, umjesto sadašnjih 0,48 lipa. Međutim, uskratio im je potporu kad se o tome glasalo, pa je naknada ostala i dalje udvostručena. Što je izazvalo nezadovoljstvo građana njihovim “pučkim tribunom”.I njegovom dosljednošću.Pa je autohtoni proizvod balkanske demokracije imao potrebu za dopunsko objašnjenje svome biračkom tijelu, posredovano preko medija. A ono glasi: svi trguju,i SDP koji napušta Gradsku vijećnicu kada treba prešutno propustiti neku odluku HDZ-a, radi “kompenzacijskih dugova”, i HSP Ante Starčević koji je dobio mjesto dogradonačelnika s 14 tisuća kuna plaće i zamjenika ravnatelja javne ustanove Sportski objekti Šibenik s 9 tisuća kuna u bušti. I Čače trguje, ali radi programa, a ne radi novaca – uvjeravao je novinare “slučajni vijećnik” u “slučajnoj demokraciji”.

– Strpite se samo četri miseca, evo, ajde, šest, pa ćemo viditi je li Čače govorija istinu. A moja je istina da san od gradske vlasti tražija četri uvjeta da ih podržin. Tražija san da se odma na idućem GV-u ukinu naknade vijećnicima i članovima u nadroznim odborima gradskih poduzeća, ustanova i škola. Na drugoj sjednici moraju odlučit o povratu novca za legalizaciju građanima koji su platili po staroj odluci, ali i doniti novu odluku o komunalnoj naknadi i doprinosu. Na trećoj ih čekan s odlukon o ukidanju one dvi dodatne kune po kubiku vode, a besplatan prijevoz penzionerima smo već rješili. Ako se ovo ne provede za šest miseci, Čače više neće podržavati vladajuću većinu!

Ponudit će se opoziciji, veli, ali s programom…

Eto, tako izgleda na djelu demokracija “po balkanski”. Pa vi glasajte,dragi moji,i birajte između “etabliranih političkih stranaka” i autohtonih proizvoda lokalne političke scene čija je nezavisnost samo od – klimatskih promjena. Tu su postojani…

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI