Neovisni novinarski portal
6.3.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Predstavljeni investitori: Marina na Luci u Tisnom – do sezone 2018.

Predstavljeni investitori:
Marina na Luci u Tisnom – do sezone 2018.

Na konferenciji za novinare u Općini Tisno 78 milijuna kuna vrijedan projekt gradnje marine Luka u Tisnom  predstavili su direktor konzorcija Eko Nekretnine Davor Ljubić i predstavnik Zagrebačke banke Boško Kovačević. Načelnik Ivan Klarin izrazio zadovoljstvo što su investitori došli u Tisno i najavio da će projekt imati punu potporu Općine.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, direktor konzorcija Eko Nekretnine Davor Ljubić i predstavnik Zagrebačke banke Boško Kobačević

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, direktor konzorcija Eko Nekretnine Davor Ljubić i predstavnik Zagrebačke banke Boško Kovačević

– Od kada sam ja načelnik Općine Tisno Vlada je treći puta dodijelila koncesiju za gradnju marine na Luci u Tisnom. Ovo je, međutim, prvi put da je investitor pokazao toliko ozbiljnosti i posjetio Tisno.  Zato sada mogu izraziti zadovoljstvo da će nakon 30 godina planiranja Tisno napokon dobiti marinu – rekao je načelnik Ivan Klarin. Načelnik je rekao kako se radi o trenutno najvećoj investiciji u Šibensko-kninskoj županiji i najavio je kako će Općina Tisno zamoliti Županiju da odredi posebnu osobu koja će biti na raspolaganju kako bi svi potrebni dokumenti što prije bili ishodovani i kako bi gradnja što prije započela.

Direktor konzorcija Eko Nekretnine Davor Ljubić predstavio je svoju tvrtku i projekt (tisno_25-09-2013 ). Marina će imati sedam gatova i 205 vezova, na 11.000 četvornim metara kopnenog i 49.000 četvornih metara morskog prostora. Osim vezova, projekt  predviđa dva restorana, kafić, servis brodova, dizalicu od 50 tona , wellnes centar i druge sadržaje. Ljubić je najavio kako će ovdje posao naći 49 radnika.

Boško Kovačević iz Zagreb Nekretnina, tvrtke u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke Banke, zajamčio je kako projekt ima zatvorenu financijsku konstrukciju i osigurane izvore financiranja.

– U ovaj projekt smo ušli jer smatramo da je nautički turizam najstabilniji i najperspektivniji vid turizma u Hrvatskoj koji će i dalje rasti. Tu je bitna i lokacija, jer Tisno se nalazi na idealnom položaju. Iako nismo veliki kao ACI nastojat ćemo biti najbolji – rekao je direktor Ljubić.

Uz Eko Nekretnine, naime, na natječaj za koncesiju se bio prijavio i ACI. Imao je najveći broj bodova i najveće izglede da dobije posao, ali je ispao zbog proceduralne pogreške – u projektu je ova tvrtka predvidjela i benzinsku pumpu, koja se nije uklapala u prostorni plan i ponuda je odbijena.  O rokovima gradnje direktor Eko Nekretnina se nije mogao izjasniti. Sve će, kaže, ovisiti o brzini ishodovanja dozvola. Za sređivanje dokumentacije, prema koncesijskom ugovoru, rok je dvije godine i još toliko se može čekati za završetak gradnje. Dakle, marina bi na Luci u Tisnom trebala proraditi do turističke sezone 2018.

Marina

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI