Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
KULTURA
Nera Gojanović Kljajić popustila pod pritiskom: ‘Dajem mandat na raspolaganje’

Nera Gojanović Kljajić popustila pod pritiskom:
‘Dajem mandat na raspolaganje’

Ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku danas se na tiskovnoj konferenciji Kazališnog vijeća obratila novinarima.

Nera Gojanović daje mandat na raspolaganje  (3)

“Žao mi je ako sam nekoga povrijedila, to mi nije bila namjera. Svoj sam posao radila pošteno i dobro. No suočena s problemima, optužbama, prozivanjima u javnosti i javnom inzistiranju gradonačelnika Šibenika na mojem odlasku, stavljam svoj mandat na raspolaganje”, rekla je Nera Gojanović Kljajić.

Već se sinoć nakon iznimno uspješne premijere „Velikih manevara u tijesnim ulicama“ u kazališnom foajeu pronio glas da će to biti zadnja premijera Nere Gojanović Kljajić na mjestu ravnateljice šibenskog HNK. „Kazališnu kuću u Šibeniku uspjeli smo nametnuti kao profesionalnu, veliku i bitnu, a ja sam u tim nastojanjima nastavila na zasadama koje su ostavili bivši ravnatelji. No, kako su svakom timskom radu dolazi do nesuglasica, opće nezadovoljstvo i optužbe dijela javnosti postajale su sve veće. Mislim, međutim, da su te nesuglasice u većem dijelu izglađene“, rekla je danas pred novinarima ravnateljica, koja je na čelu šibenskog kazališta provela dvije i pol godine.

Stavljanju njezina mandata na raspolaganje, prethodilo je očitovanje predsjednika Kazališnog vijeća Davora Šarića o financijskom izvješću ravnateljice. „Kazališno vijeće jednoglasno je podržalo ravnateljičino izvješće. Nisu ustanovljene nikakve velike pogreške u vođenju Kazališta, a ako je nekih sitnih propusta i bilo, oni su plod problema u funkcioniranju gradske riznice. Grad Šibenik bi energiju trebao usmjeriti u poboljšanju logistike u Kazalištu te neke bitne stavke servisirati na vrijeme“, istaknuo je Šarić.

O poremećenim međuljudskim odnosima u šibenskom HNK-u, članovi Vijeća danas se nisu htjeli posebno očitovat, istaknuvši da „uvijek postoje oni koji su nezadovoljni“. „Ovaj saziv Kazališnog vijeća po svom se ustanovljavanju susreo s duhovima poremećenih međusobnih odnosa i sve smo učinili da se tenzije spuste“, rekao je Davor Šarić.

Lopta je sada ponovno prebačena Kazališnom vijeću, koje će donijeti konačnu „presudu“ o mandatu Nere Gojanović Kljajić.

Kazališno vijeće - Nera Gojanović daje mandat na raspolaganje (5)

 

 


VEZANE VIJESTI