Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
Sport
Podjednici Kupa Kairosa u Trogiru u klasi laser - Marin Desabota u sredini (Foto: jkval.hr)

Marin Desabota iz JK ‘Val’ pobjednik regate u Trogiru

Podjednici Kupa Kairosa u Trogiru u klasi laser - Marin Desabota u sredini (Foto: jkval.hr)

Kup Kairosa za laseraše se ovoga vikenda održavao po izrazito teškim vremenskim uvjetima.

Podjednici Kupa Kairosa u Trogiru u klasi laser - Marin Desabota u sredini (Foto: jkval.hr)

Podjednici Kupa Kairosa u Trogiru u klasi laser – Marin Desabota u sredini (Foto: jkval.hr)

Dvodnevno natjecanje laseraša i optimista završena je danas poslijepodne nakon četiri, odnosno tri plova. Član šibenskog „Vala“, Marin Desabota“ nastavio je pobjednički niz od subote te je danas u dva plova došao prvi do cilja. Što se ostalih „valovaca“ u laserima tiče, Marko Smolić je danas napredovao i sa 12. mjesta skočio na 10, Juraj Radačić je sa subotnjeg 10. mjesta pao na 14., Martin Petković je također išao silaznom putanjom, pa je sa 14. pao na 15 mjesto. U njihovu korist treba reći da po jakom jugu od mlađih natjecatelja se i nije mogao očekivati bolji plasman, budući da takvi uvjeti od jedriličara traže vrhunsku pripremljenost i koji kilogram više.

I kadetska flota iz optimista je danas u Trogiru odjedrila 3 plova. Između 71 jedriličara i jedriličarke je bila i četvorka iz JK „Val“. Najbolji je bio Roko Copić na 12. mjestu. Na 14. mjestu je završio Hrvoje Svračak, a na 40. mjesto se smjestila trinaestogodišnja Katja Frua. Godinu mlađi, Mihovil Grčić, je završio kao 46.

U isto se vrijeme, na splitskom Žnjanu, održavao Kup Zente za modele klase IOM, također po iznimno jakom jugu. Za razliku od mnogih regata u sličnim uvjetima danas je bilo iznimno mnogo štete na jedrilicama. Nažalost, nije sva nastala zbog zamora materijala, nego je zbog teških uvjeta na moru sudački gumenjak “pregazio” jedan od modela i napravio mu veliku štetu. Još nekoliko jedrilica je odustalo tijekom natjecanja, ali „valovac“ Hrvoje Duvančić je uspio sva jedrenja uspješno privesti kraju bez problema s opremom. Unatoč tome plasirao se tek na 12. mjesto. Iduća regata klase IOM je u Rijeci, za 5 tjedana,a ujedno će to biti i Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI