Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA
Franko Vidović o namještanju poslova za HDZ-ovce: ‘Košarkašica iz Francuske zabila je tricu – ušla u vijeće, izašla iz vijeća i zaposlila sestru’

Franko Vidović o namještanju poslova za HDZ-ovce:
‘Košarkašica iz Francuske zabila je tricu – ušla u vijeće, izašla iz vijeća i zaposlila sestru’

 Na konferenciji za novinare Gradske organizacije SDP-a aktualna gradska vlast prozvana je da kreće u izradu novog Generalnog urbanističkog plana samo zato da bi trgovala prostorom,  te za namještanje radnih mjesta po stranačkom ključu.

Franko Vidović i Joško Šupe - Konferencija za novinare GO SDP-a (2)

Na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije SDP-a Franko Vidović i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Joško Šupe ocijelili su izradu novog Generalnog urbanističkog plana nepotrebnom.

– Što se tiče njihovog novog prijedloga GUP-a, pretpostavljam da su tu radi o trgovanju s prostorom i pogodovanju nekim sitnim interesima. Da su zaista željeli otvoriti pitanje Drage i pitanje stanogradnje, sve je to bilo omogućeno prethodnim prijedlogom GUP-a. Da je to jedino pitanje, pitanja ne bi ni bilo. Mogli su slobodno uzeti prijedlog prethodnog GUP-a, koji već ima sve potrebne suglasnosti, i ovog trena ako ga stave na Vijeće, on prolazi. Odgovorno tvrdim da će moji vijećnici glasovati za njega. Ali, tu se radi o nečem sasvim drugom. Gospoda ponovno kreću u izradu sasvim novog GUP-a, iako znaju da je izrada prethodnog trajala punih 12 godina, a da smo ga mi samo dovršili – rekao je Vidović naglašavajući besmisao ponavljanja duge procedure.

Demantirao je da je u proceduri donošenja GUP-a bilo proceduralnih pogrešaka. – Jedini razlog zbog kojeg sam povukao prijedlog GUP-a s Gradskog vijeća, je to što HDZ, podržan ŠGF-om, nije htio glasati za njega. Da smo ga pustili, ne bi bio prošao, a mi bi onda trebali sve raditi ispočetka – rekao je Vidović.

– Radi se o tome da oni nemaju ni jedan projekt.  Najjače što imaju je projekt plaže Podsolarsko, koji ne postoji. Oni jednostavno ništa nemaju i ništa ne znaju i to pokazuju svaki dan. Za plažu Banj su rekli da su je ubrzali, a jedino što su ubrzali to su aneksi ugovora, ništa drugo. To je sve skupa žalosno. Plaža je davno trebala biti gotova – rekao je Vidović.

Vidović je HDZ-ovu vlast prozvao i za stranačko kadroviranje na svim razinama, od direktora i pročelnika do čistačica.
– Dosad smo šutili, ali više nećemo. Svi javni natječaji koje gradska vlast otvara su namješteni. Radi se isključivo o pogodovanju stanačkim ljudima. Mislim da je i košarkašica koja sad igra u Francuskoj tu zabila tricu: ušla je Gradsko vijeće, izašla iz njega i malo zaposlila sestru. Namještaju apsolutno sve, od onih na vrhu, pa i čistačice. Mjesto voditelja tvrđava u muzeju namješteno je za osobu iz Zagreba. U Muzej dovode ljude koji su treća liga kao što su i oni sami – kazao je Franko Vidović.
Rekao je da je su on i SDP također u svoje vrijeme htjeli iz Zagreba dovesti osobu na čelo kazališta, Senku Bulić, ali da je ona, za razliku od HDZ-ovih akvizicija, bila prva, a ne treća liga.

Kako je Antonija Mišura jedina vijećnica Gradskog vijeća Šibenika koja igra košarku u Francuskoj i ima sestru koja radi u gradskoj upravi, Vidović nikoga nije trebao imenovati.  Radi se o sestri blizanki Antonije Mišure, Ivani Labor, koja je godinu dana već odradila u gradskoj upravi, na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. Primala je 1.600 kuna od Zavoda za zapošljavanje. Na taj način ju je u Grad dovela bivša, SDP-ova vlast, što je za Vidovića dokaz da njegovi pri zapošljavanju nisu gledali na stranačku pripadnost. Ivana Labor trebala bi raditi kao tajnica dogradonačelnika Danijela Milete (HDZ) i Nikice Penđera (HSP AS), na radnom mjestu koje dosad nije postojalo. Najljepša sportašica Olimpijskih igara u Londonu, sada je košarkašica francuskog Toulousa. Ona je na posljednjim lokalnim izborima na listi HDZ-a izabrana za vijećnicu Gradskog vijeća Šibenika, ali se već u kolovozu odrekla politike, prepustila mjesto u Vijeću drugome i otišla u Francusku odraditi pripreme za košarkašku sezonu.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI