Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
IZDVOJENO
FOTO Maškare preuzele ključeve grada Šibenika

FOTO Maškare preuzele ključeve grada Šibenika

Nekoliko stotina maskirane djece iz šibenskih dječjih vrtića danas je okupiralo Trg Republike Hrvatske.

Maškare u Šibeniku preuzele vlast (4)

Bez izbora, bez kampanje i bez javne rasprave, danas je došlo do smjene gradske vlasti u Šibeniku. Okupacija ulica krenula je već oko 11 sati, a glavna je povorka malih „revolucionara“ krenula s Poljane, preko rive do Trga Republike Hrvatske. Tamo je došlo do jedinog logičnog raspleta – maškare su preuzele ključeve grada i zavladale Šibenikom.

„Gradonačelniče, nemate izbora, jake snage šibenskih maškara već su okupirale ulice i spremne su uvesti reda u sve gradske institucije. Predajte nam ključeve grada i budite bez brige – kad se vratite, više ništa neće biti kao što je bilo. Bit će puno bolje“, poručili su meštri od maškara gradonačelniku Željku Buriću. „Predajte maškarama ključeve grada i otiđite mjesec dana na zasluženi odmor. Obećajemo da ćemo redovito usisavati vaš ured, svakog vam dana hraniti ribice u akvariju, vaše zamjenike častiti bombonima i grad Šibenik učiniti sretnim, šarenim i rasplesanim“.

Maškare u Šibeniku preuzele vlast (21)

Takvu ponudu gradonačelnik nije mogao odbiti. Ključ je prešao iz ruke u ruku, što je maškarama iz svih šibenskih vrtića bio znak za početak slavlja, muzike i plesa. Po iznimno lijepom vremenu, nekoliko stotina maškara ispred katedrale sv. Jakova skakutalo je na taktove Šibenske narodne glazbe, a cijelu su proslavu začinile i Vodiške mažoretkinje.

Predaju gradskih ključeva organizirali su Grad Šibenik i Društvo Naša djeca, a vrhunac vladavine maškara očekuje se na gradskim ulicama uz utorak, 4. ožujka.Maškare 2014 133

Maškare u Šibeniku preuzele vlast (27)

Maškare u Šibeniku preuzele vlast (26) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (25) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (24) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (23) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (20) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (19) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (17) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (18) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (16) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (15) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (14) Maškare 2014 110Maškare u Šibeniku preuzele vlast (12) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (11) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (10) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (8) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (7) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (9) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (4) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (2) Maškare u Šibeniku preuzele vlast (1)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI