Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
POLITIKA / Sport
Predsjednik Josipović u Sočiju

Dr. Josipović:
Teza ‘Ivo i diktatori’ je manipulativna, besmislena i zločesta

Predsjednik Josipović u Sočiju
Predsjednik Josipović u Sočiju

Predsjednik Josipović u Sočiju

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović pozvan je na otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, gdje je boravio u društvu svjetskih državnika i sportaša. O svojim impresijama s putovanja u Rusiju, s raskošne ceremonije otvaranja ZOI-a, te o susretima s istaknutim svjetskim političarima i posjetu hrvatskim olimpijcima u Olimpijskom selu 7.-8. veljače 2014, dr. Josipović je napisao dnevnik iz Sočija (link), a koji je objavljen na službenim internetskim stranicama predsjednik.hr.

Ipak, predsjednik RH se u dijelu svojega dnevnika osvrnuo na fotografiju s otvaranja ZOI-a u Sočiju koja je objavljena u nekim medijima i na internetskim portalima, a na kojima je prikazan kako na tribini s uzvanicima, čelnicima država, sjedi i promatra priredbu sa suprugom Tatjanom Josipović.  Na toj fotografiji se vidi trenutačno u svijetu malo popularan predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič do kojega je jedno mjesto prazno, a onda na sljedećima u istom redu  sjede Tatjana i Ivo Josipović. Evo što je o objavi te fotografije kazao dr. Josipović, koji upozorava kako se nije uzelo u obzir da su uzvanici ‘posjedanmi’ po abecednom (azbučkom) redu (Januković, Josipović… itd). Ovo je isječak iz njegova Sočijskog dnevnika u kojem se osvrće na taj slučaj:

…Ipak, najveću je pozornost medija izazvao tehnički problem zbog kojega se jedan olimpijski krug nije otvorio kako je zamišljeno. Pronašli su i tko je pridrijemao, je li blizu koga sjedio neki od autoritarnih vođa i je li tko čitao kakvu knjigu, ipak, vjerojatno sjajni katalog priredbe. Je li to zavist, zloba ili odsustvo kriterija što je bitno ili ne, možda politička manipulacija, teško je reći. Eto, i Tportal je objavio moju fotografiju s priredbe spominjući kako sam u društvu nedemokratskih vođa. Pri tome je, kao slučajno, zanemario da se sjedilo „po azbuci“, da mi je susjed bio i švicarski predsjednik, a u neposrednoj blizini i premijeri zemalja EU, poput nizozemskog i talijanskog. Za tu priliku, uzeta je fotografija na kojoj se ne vidi „nepodobni“ švicarski predsjednički par s lijeve strane, kao da tamo nema nikoga. Jer da su i oni pokazani i spomenuti, teza „Ivo i diktatori“ pokazala bi se onakvom kakva jest – manipulativnom, besmislenom i zločestom…

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI