Neovisni novinarski portal
4.3.2021.
POLITIKA
Srb se ne da: ‘Josip Matković lažno se predstavlja predsjednikom HSP-a!’

Srb se ne da:
‘Josip Matković lažno se predstavlja predsjednikom HSP-a!’

Na medijski istup pravaša Josipa Matkovića, koji je na na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku kao predsjednik HSP-a pozvao pravaše na ujedinjenje, demanitijem je reagirala stranačka frakcija koja predsjednikom smatra Matkovićevog oponenta Danijela Srba. – Hrvatska stranka prava upozorava TRIS portal Sibenik da davanjem prostora Josipu Matkoviću...

Na medijski istup pravaša Josipa Matkovića, koji je na na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku kao predsjednik HSP-a pozvao  pravaše na ujedinjenje, demanitijem je reagirala stranačka frakcija koja predsjednikom smatra Matkovićevog oponenta Danijela Srba.

Danijel Srb (Foto: HSP)

Danijel Srb (Foto: HSP)

– Hrvatska stranka prava upozorava TRIS portal Sibenik da davanjem prostora Josipu Matkoviću koji se lažno predstavlja predsjednikom Hrvatske stranke prava krši Zakon o medijima u smislu da su dužni poštivati pravo javnosti da bude točno, nepristrano i pravovremeno informirana, što u slučaju imenovanog znači da snose odgovornost za štetu koji takvim postupanjem nanose Hrvatskoj stranci prava – stoji u demantiju koji potpisuje glavna tajnica HSP-a Mirela Bušljeta Felc.

Podsjetimo, raskol u HSP-u se dogodio u rujnu, kada su na dva paralelna stranačka sabora u Sisku i Osijeku izabrana dva predsjednika, dotadašnji predsjednik Danijel Srb i Josip Matković, dugogodišnji član te stranke i dotadašnji predsjednik županijske organizacije Splitsko dalmatinske županije.  Ministarstvo uprave nedavno je poništilo odluke obaju sabora. U subotu 18. siječnja u Zagrebu je održan još jedan sabor stranke na kojem je za predsjednika izabran Matković. Ministarstvo uprave tek će presuditi o njegovoj valjanosti.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI