Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
POLITIKA
‘Prva Nijemica’ Angela Merkel u Švicarskoj pala sa skija i teško se ozlijedila

‘Prva Nijemica’ Angela Merkel u Švicarskoj pala sa skija i teško se ozlijedila

Angela Dorothea Merkel, njemačka premijerka, predsjednica Vlade ili kancelarka, kako se ta funkcija naziva u Njemačkoj, teško se ozlijedila prilikom skijanja ili skijaškog trčanja na odmoru u Švicarskoj, javljaju danas kao glavnu vijest njemačke i svjetske medijske agencije.

Angela_Merkel_wiki

Kancelarka Merkel je prilikom pada slomila zdjelicu, kreće se pomoću štaka i oporavljat će se najmanje naredna tri tjedna, kako se ističe. Zbog toga će biti odgođena sva njena planirana putanja u siječnju, rečeno je u njezinom kabinetu.  Steffen Seibert, glasnogovornik Vlade SR Njemačke, kazao je kako je njegova šefica bila na božićno-novogodišnjem odmoru u Švicarskoj, te kako se nakon pada na skijama najprije mislilo kako ozljeda nije teže naravi.

Steffen_Seibert

Steffen Seibert, glasnogovornik Vlade SR Njemačke

– Pad se dogodio pri maloj brzini skijanja. Prvotno se smatralo kako je riječ samo o modrici na lijevoj strani na području zdjelice – pojasnio je glasnogovornik Seibert, nekadašnji novinar.

No liječnici su kasnije utvrdili kako nije samo riječ o modrici i naložili su ‘najmoćnijoj ženi svijeta’, kako se zna govoriti za A. Merkel, mirovanje tijekom siječnja.

Angela Merkel  rođena je 17. srpnja 1954. godine i prva je žena na čelu njemačke Vlade u povijesti, te ujedno osma kancelarka po redu u poslijeratnoj Saveznoj republici Njemačkoj (od 1949. godine do danas).

Skijaška razbibriga stajala je zdravlja dvoje istaknutih državljana Njemačke u proteklih tjedan dana: nakon nedavne teške nesreće bivšeg automobilstičkog asa Michaela Schumachera, sada se lakša skijaška nesreća zbila i ‘prvoj Nijemici’.


VEZANE VIJESTI