Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
UKRATKO
Novim hlačama, cipelama, džemperima i košuljama protiv komunalnog nereda

Novim hlačama, cipelama, džemperima i košuljama protiv komunalnog nereda

IMG_8360

Grad Šibenik odjenuo je jutros  komunalne redare u nove radne uniforme koje će početi koristiti od danas, a sastoje se od hlača, cipela, košulja, džempera i jakni, obavještavaju gradske vlasti. Za navedene uniforme koje su pribavljene od drniške tvrtke Terabon iz gradske blagajne je ‘izvađeno’ 20 tisuća kuna, a za radnog vremena će ih oblačiti i odjenuti ukupno pet komunalnih redara koliko ih Grad Šibenik zapošljava.

– Zimske i ljetne uniforme razlikuju se samo u potrebnim detaljima, u skladu s vremenskim uvjetima – pojašnjava se.

Komunalni redari su tako uniformirani nakon prometnih redara koji su prepoznatljivu odjeću i obuću dobili prije dva i pol mjeseca. Na koncu, pojašnjava se i kako ‘gradska uprava smatra kako će u novim uniformama komunalni i prometni redari biti lako prepoznatljivi građanima, čime će se poboljšati komunikacija s građanima, ali i povećati svijest o njihovu radu’. Svoje gledište o spomenutim uniformama ima i gradonačelnik dr. Ž. Burić, te ga je jutros iznio petorici netom uniformiranih komunalnih redara.

– Komunalno redarstvo, kao i prometno, su vrlo važan segment rada Gradske uprave i prema efikasnosti vašeg rada procjenjuju nas drugi, prije svega naši građani. Istina je da nisam dosada bio zadovoljan s rezultatima rada službe, ali zajedno s vama želim tu praksu promijeniti. Uniforme će vam dati ozbiljnost i prepoznatljivost u radu i olakšati vam posao, a pojačat ćemo i sustav praćenja evidencije vašega rada. Dugoročno gledano, siguran sam da ćete biti zadovoljni i vi i građani – obratio se gradonačelnik dr. Željko Burić komunalnim redarima.

Valja se nadati kako će nove uniforme zajedno s redarima doista prodonijeti smanjenju komunalnog i prometnog nereda.


VEZANE VIJESTI