Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
UKRATKO

Nikad lošiji rejting Zorana Milanovića i SDP-a

Prema istraživanju CROBAROMETRA kojeg provodi IPSOS PULS, u prvoj polovini siječnja, kako donosi Nova TV,  SDP i HDZ po potpori birača nikad nisu bili bliže. SDP bilježi najlošiji rezultat od dolaska na vlast, svega 22,7 posto, dok HDZ blago raste i sada uživa povjerenje 21 posto građana. Čak 70 posto ispitanika smatra da zemlja ide u pogrešnom smjeru.

Treća stranka po rejtingu su Hrvatski laburisti  s 10,5 posto, zatim slijedi HSP Ruže Tomašić s 3,7 posto koliko dobija i don Ivan Grubišić, dok HSS ima 3,4, a HNS 3,3 posto potpore birača.

Osobni rejting premijera Zorana Milanovića je pao na 32 posto, a njegova glavnog oponenta Tomislava Karamarka popeo se na 20 posto.

Kao i u dosadašnjim istraživanjima javnog mišljenja, predsjednik države Ivo Josipović najpozitiviji je hrvatski političar prema percepciji građana ( sudionika istraživanja), s rejtingom od čak 75 posto. Drugi je šef Sabora Josip Leko kojemu vjeruje 53 posto ispitanika, a treći Dragutin Lesar s podrškom od 52 posto. Slijede don Ivan Grubišić ( 48 posto), Vesna Pusić ( 43 posto), zatim Zoran Milanović , Ruža Tomašić, Tomislav Karamarko…

S obzirom na silazni trend SDP-a,  a (blagi) uzlazni trend HDZ-a, ove dvije stranke uskoro bi mogle biti posve poravnate, a za koji mjesec,  izostanu li rezultati Milanovićeve vlade, za očekivati je da HDZ pređe u “vodstvo”.


VEZANE VIJESTI