Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Mirko Antunović, čelnik kninskog SDP-a: Josipa Rimac dovela je Knin u financijski kolaps!

Mirko Antunović, čelnik kninskog SDP-a:
Josipa Rimac dovela je Knin u financijski kolaps!

Mirko Antunović (23)Dok u Hrvatskoj pušu neki novi vjetrovi, a  mladi  gradonačelnici odgovorno, racionalno i transparentno troše javni novac, Josipa Rimac svojim je ponašanjem grad Knin dovela u financijski kolaps, optužio je kninsku gradonačelnicu tamošnji čelnik GO SDP-a Mirko Antunović. Kad je gradonačelnica preuzela vodeću poziciju u gradu, zatekla je 2,5 milijuna kuna viška u gradskoj blagajni, a danas Knin ima minus od 16,5 milijuna kuna, a dugovi i dalje rastu- tvrdi Antunović.

Ovogodišnji proračun planiran je u iznosu od 43 milijuna kuna, a  izvorni prihodi 30 milijuna. Lani je proračun planiran u iznosu od čak 58 milijuna, a bit će manji bar za 15 milijuna. U pravilu, tvrdi Antunović, prihodi se ostvare s 50 posto u odnosu na plan, jer se uvijek ukalkuliraju prihodi od prodaje gradskih nekretnina koje se godinama ne uspijevaju prodati.

– Iako je kolege gradonačelnica uvjeravala da suma za plaće zaposlenika neće rasti, ona se ipak popela s 10, 2 na 10,7 milijuna kuna, a obrazloženje je da je tomu tako zbog rasta koeficijenata za godine staža, mada jednostavna matematika kaže da je dodatak na staž 0,5 po godini, a troškovi za plaće narasli su za 5 posto-  navodi šef kninskog SDP-a.

Proračun Grada se svake godine, ističe, napuhuje  a prihodovna strana frizira za račun planirane prodaje gradskih nekretnina kao što su Stara bolnica i zgrada Preparandije, od čega se planira “ubrati” 15 milijuna kuna, a ne ostvari se ništa.  – S obzirom na ovako lošu matematiku kad je u pitanju raspolaganje s javnim novcem, pitam se vrijedi li ista matematika i u privatnom životu – ironično će Antunović, dodajući kako Grad u principu sve sudske postupke koje vodi, bilo kao tužitelj ili tuženik, redovito gubi, radi čega Antunović dvoji radi li se o nesposobnosti ili namjeri. Kao primjere navodi prodaju zemljišta, u vlasništvu DIV-a,  privatnoj osobi, pri čemu je to zemljište Grad čak dvaput platio i tako oštetio proračun za milijun kuna, zatim tužbu protiv neovisnih medija za korištenje domene Grad-knin.net,  spor s bivšom HDZ-ovom gradskom vijećnicom koju je Grad tužio nakon izlaska iz stranke  za firme koje nikad nisu bile u njezinom vlasnitšvu i izgubio spor itd.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI