Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Ministar Slavko Linić smatra kako njegov pomoćnik Šegon nije u sukobu interesa

Ministar Slavko Linić smatra kako njegov pomoćnik Šegon nije u sukobu interesa

slavko linić

Svoje stajalište oko slučaja eventualnog sukoba interesa pomoćnika ministra financija Branka Šegona (dodijeljena su mu povoljna kreditna sredstva HBOR-a za privatni biznis)  danas je iznio  njegov šef, odnosno ministar financija Slavko Linić.

Ministar Linić je najavio ‘kratku izjavu’ o slučaju Šegon i ostalo, a izjava je  potrajala oko 15 minuta za koje vrijeme je on branio svojega pomoćnika Šegona, uz napomenu kako će, što se njega tiče, isti i dalje ostati njegov pomoćnik.

– Vezano uz sva pitanja oko mog pomoćnika gospodina Branka Šegona i zakonitosti rada Porezne uprave, HBOR-a i oko sukoba interesa. Ono što su moja saznanja oko sukoba interesa, s obzirom da je postupio po zakonu, smatram da ga nema. Ali to je ipak područje rada Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa. U biti, ono će dati stvarno riješenje da li postoji ili ne. Moja saznanja govore da ne. Ostaje pitanje regularnosti kredita. Ono što želim vrlo jasno reći: uvjeti kredita za područje turizma su vrlo povoljni. To znači 17 godina uz 4 godine počeka. Kredit je odobren u skladu s kriterijima HBOR-a i odobren je temeljem odluka Uprave HBOPR-a. Što se tiče postupanja Porezne uprave po prijavi o neadekvatnosti prihoda i imovine, sada mogu reći da je neprihvatljivo da se taj predmet četiri godine ne rješava u Poreznoj upravi i da se o tome ne izvještava policija koja je dala nalog  –  među ostalim je rekao ministar Linić.

Ipak, kako ne bi ispalo kako je sve oko ovog slučaja bilo u najboljem redu, Linić kaže:

– Itekako vrlo jasna poruka, nitko više od dužnosnika neće moći tako raditi sa bilo kakvim državnim institucijama ako žele obavljati djelatnost- htijući vjerovatno reći kako državni dužnosnici ne bi trebali koristiti svoj položaj kako bi dobijali privilegirane kredite za svoje privatna poduzeća.


VEZANE VIJESTI