Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
EKOLOGIJA
Ciklona Hera donijela snijeg, kišu i niske temperature u cijeloj Hrvatskoj

Ciklona Hera donijela snijeg, kišu i niske temperature u cijeloj Hrvatskoj

Jutro obilježava gust snijeg koji pada u velikom dijelu Dalmatinske zagore. Na širem imotskom području pada gust snijeg uz 0 stupnjeva Celzijevih. Snijeg je zabijelio i čitavo sinjsko područje, najviše Otok. Snijeg također pada i zadržava se u Kninu, Drnišu, a zabijelio je i čitavo šibensko zaleđe.

Od jutra pada u većem dijelu zemlje, a slično će biti i tijekom dana, javlja Crometeo. Noć i jutro bili su malo manje hladni u većem dijelu zemlje u odnosu na ponedjeljak. Posljedica je to dolaska nove ciklone sa zapada, koju je Crometeo tim nazvao Hera. Najnižih -9°C izmjereno je na Zavižanu. Minimalne temperature u unutrašnjosti zemlje bile su većinom od -3 do -7°C, na Jadranu od 1 do 6°C, u Dalmatinskog zagori od -2 do 2°C.

Miljevci u srijedu prijepodne: Ni pas se ne usudi izaći na ulicu (Foto: Hrvoslav Pavić)

Miljevci u utorak prijepodne: Ni pas se ne usudi izaći na ulicu (Foto: Hrvoslav Pavić)

Jutro je obilježio gust snijeg koji pada u velikom dijelu Dalmatinske zagore. Na širem imotskom području pada gust snijeg uz 0 stupnjeva Celzijevih. Snijeg je zabijelio i čitavo sinjsko područje, najviše Otok. Snijeg također pada i zadržava se u Kninu, Drnišu, a zabijelio je i čitavo šibensko zaleđe. Snježnih pahulja bilo je povremeno i uz obalu, tako je tijekom jutra padao u Biogradu i Pakoštanama.

Zbog snijega koji pada u unutrašnjosti Dalmacije zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na autocesti A1 između čvorova Bisko i Ravča. Za sva teretna vozila promet je zabranjen na D60 Biorine-Vinjani Donji i na ŽC6180 Zagvozd-Grubine, javlja Hrvatski autoklub. Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, te u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica pa vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da ne kreću na put bez zimske opreme. Snijeg pada i na području Skradina i Miljevaca, odakle donosimo galeriju fotografija.  [wzslider]

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI