Neovisni novinarski portal
7.3.2021.
KULTURA
Bjažić, Matanić i Goja zvijezde Dana Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

Bjažić, Matanić i Goja zvijezde Dana Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

Program Dana kazališta u Šibeniku počinje 20. siječnja promocijom knjige Slavice Bilić ‘Prsten mira i majčinske ljubavi’, a završava deset dana kasnije operom ‘Okretaj zavrtnja’.

Dani kazališta - Željko Koloper Keke i Nera Gojanović(Foto Hrvoslav Pavić) (10)

Predstava „Fine mrtve djevojke“ bit će središnji događaj ovogodišnjih Dana kazališta, kojim će biti obilježene 144 godine HNK u Šibeniku. Predstava kazališta Gavella, u režiji Dalibora Matanića, na rasporedu je 23. siječnja u 20 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Program Dana kazališta počinje 20. siječnja promocijom knjige Slavice Bilić ‘Prsten mira i majčinske ljubavi’, a nastavlja se dan kasnije humanitarnim koncertom međunarodne udruge „Marijini obroci“ (ulaz 30 kuna). U srijedu, 22. siječnja, književnik Mladen Bjažić će u povodu 90. rođendana promovirati novu knjigu „Nosi me more“, a nakon „Finih mrtvih djevojaka“, večer razgovora i glazbe će u foajeu kazališta, 25. siječnja, održat će Kristijan Goja i njegova grupa Dok AnalogX.

Pijanistički recital glazbenika Filipa Faka na rasporedu je 27. siječnja (50 kuna), dok će se 29. i 30. siječnja (u 20, odnosno u 18 sati) reprizirati opera „Okretaj zavrtnja“ koja je , u suradnji HNK u Šibeniku i HNK „Ivana pl. Zajca u Rijeci, premijerno izvedena 26. rujna prošle godine.

Ravnateljica HNK u Šibeniku, Nera Gojanović, za veljaču je najavila i prvu ovogodišnju premijeru. Riječ je o predstavi „Veliki manevri tijesnim ulicama“, redatelja Vinka Brešana, nastala po tekstu Ive Brešana.

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI