Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
UKRATKO

Vladom nezadovoljno 78 posto građana, Milanović ocijenjen s 2,3

Na drugu godišnjicu izborne pobjede Kukuriku koalicije, Vlada Zorana Milanovića donijela je proračun za 2014.g. Što bi se reklo ni razvojni ni socijalni, tek preživljavajući. Projektiran je na 113 milijardi kuna prihoda, s već ukalkuliranom proračunskom “rupom” od  17,5 milijardi kuna, jer su planirani rashodi čak 130 milijardi.  Dakle, i dogodine ništa bolje ni optimističnije prognoze glede sve većeg deficita državnog budžeta…

Prema istraživanju Nove Tv,  radom Milanovićeve Vlade nezadovoljno je čak 78 posto građana, dok ih je zadovoljno tek 26 posto. Rad premijera ocijenjen je mršavom dvojkom ( 2,3 ), i po tomu je lošiji premijer i od toliko osporavane Jadranke Kosor. Građani, makar tako pokazuje uzorak nasumce odabranih ispitanika ankete, nemaju odveć vjere da nas vladine mjere mogu izvući iz krize,  njih čak 71 posto u to se ne ufa, dok ih tek 24 posto još gaji neke nade u njihovu sposobnost i domišljatost.

Zanimljivo je da unatoč ovakovom raspoloženju javnosti spram aktualne vlasti, ona još uvijek uživa povjerenje 34 posto ispitanika koji bi joj pružili i drugu šansu, dok desna grupacija okupljena oko HDZ-a jedva ubire 18 posto potpore građana. No, čini se da se u dešperatnih hrvatskih birača budi vjera u mogućnosti “trećeg puta”, pa nekoj novoj, trećoj opciji potporu daje čak 32 posto, uglavnom razočaranih građana čija su očekivanja od dvaju glavnih političkih blokova- lijevog i desnog-potrošena.


VEZANE VIJESTI