Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
IZDVOJENO
Udruga žena ‘Sv. Antun’: Pokažimo veliko srce Šibenika za djecu oboljelu od malignih bolesti!

Udruga žena ‘Sv. Antun’:
Pokažimo veliko srce Šibenika za djecu oboljelu od malignih bolesti!

Udruga žena ‘Sveti Antun’ uz potporu Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ organizira humanitarni koncert pod nazivom ‘Šibenska srca za našu dicu’. Manifestacijom koja će se 12. prosinca s početkom u 19.30 sati održati u Sportskoj dvorani na Baldekinu prikupljaju novac za rehabilitaciju Ivana Klisovića (5) i Sare Kostadinove (6) koji boluju od zloćudog tumora na mozgu.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Karatina Zrinska' Anita Aužina i predsjednica Udruge žena 'Sv. Antun' Ana Čirjak

Na koncertu će nastupiti Ivana Kovač, Bepo i David, 022, Godimenti, Mjesni odbor, Lidija Bačić, Marko Škugor, Duo Adriatic, Jure Brkljača, Igor Cukrov, klapa Kanela, klapa Jacera, klapa Rećine te plesne šibenske plesne skupine. Voditeljica programa bit će novinarka Ines Rudan.

– Ovo je već treći koncert ‘Šibenska srca za našu dicu’ i vjerujem da će uspjeti, da će Šibenčani pokazati svoje veliko srce. Organiziramo ga za pomoć dvoje djece koja se liječe od malignog tumora mozga, tzv. meduloblastoma. Radi se o tome da su ta djeca, odnosno njihove obitelji, nakon operacije i osnovne rehabilitacije prepušteni sami sebi. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokriva tek najosnovnije liječenje, a svi dodatni troškovi, kojih je  uistinu dosta, padaju na teret samih bolesnika – rekla je Ana Čirjak, predsjednica Udruge žena ‘Sv. Antun’, najavljujući koncert na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

–  Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ pokušava pomoći svim udrugama koji se bave humanitarnim radom, a u ovom slučaju, s obzirom da se radi o djeci, pristupamo s posebnom pažnjom. Neka ta djeca vide da nisu sama, pokažimo im ljubav – rekla je Aužina i pozvala sve Šibenčane da u četvrtak navečer dođu u dvoranu na Baldekinu, a ustanove, poduzeća, obrtnike i sve ostale da se uključe akciju kupovinom karata ili donacijama.

Ulaznice se prodaju u šibenskoj Robnoj kući ‘City Life’ po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta u dvorani koštati 40 kuna.


VEZANE VIJESTI