Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
POLITIKA
U ime obitelji: ‘Zabrinjava monolitno solidaliziranje hrvatskih medija’

U ime obitelji:
‘Zabrinjava monolitno solidaliziranje hrvatskih medija’

Clipboard02uimeobiteljid

Inicijativa „U ime obitelji“ oglasila se na svojim internetskim stranicama objavom u kojoj ističu ‘iznenađenost  i zabrinutost’  reakcijama medijskih kuća u Hrvatskoj nakon odluke da uskrate pristup HRT-u i nekim medijima u svoje sjedište tijekom referendumskih zbivanja. Evo što stoji u  priopćenju:

 „U ime obitelji uskratila je HRT-u mogućnost da prati druženje volontera inicijative u prostorima inicijative zbog stalnog jednostranog praćenja referenduma i neizvršavanja zakonskih obaveza koja ima kao javna televizija. Portalima Indexu, T-portal, izdanjima EPH Grupe i dr. također je uskraćena akreditacija u prostorima „U ime obitelji“ radi stalnog širenja govora mržnje prema svim biračima koji glasaju ZA. HRT i svi spomenuti mediji imaju pristup svim drugim događanjima vezanim za referendum – DIP-u, biračkim mjestima, vladi RH i dr.

Iznenađeni smo odlukom Nove Tv i RTL-a da se, kao komercijalne televizije, „solidariziraju“ s konkurentskom televizijom kojoj je uskraćen pristup u prostore „U ime obitelji“
.Iznenađeni smo odukom Večernjeg lista da se „solidarizira“ s konkurentskim novinama kojima je zbog govora mržnje, vrijeđanja i kampanje protiv birača koji glasuju ZA uskraćen pristup u prostore „U ime obitelji“.
Zabrinjava to monolitno „solidariziranje“ hrvatskih medija, osobito onih komercijalnih, koji bi trebali biti slobodni od političkih pritisaka i vođeni jedino interesom njihovih gledatelja i čitatelja za određenu temu. “

VEZANE VIJESTI