Neovisni novinarski portal
27.2.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
To je hrabrost: Djelatnica radnje za otkup zlata i srebra zaključala razbojnika i predala ga policiji

To je hrabrost:
Djelatnica radnje za otkup zlata i srebra zaključala razbojnika i predala ga policiji

Oko 17.30 u Ulici Ante Šupuka u Šibeniku razbojnik maskiran motorističkom kacigom upao je u poslovnicu za otkup zlata i srebra. Nije očekivao otpor i to ga je koštalo slobode. Dok je tražio novac po ladicama, djelatnica je pobjegla na ulicu i zaključala ga. Blindirano staklo, postavljeno da lopovi ne mogu ući, ovog razbojnika je spriječilo u bijegu.

Oko 17.30 u Ulici Ante Šupuka u Šibeniku razbojnik maskiran motorističkom kacigom upao je u poslovnicu za otkup zlata i srebra. Nije očekivao otpor i to ga je koštalo slobode. Dok je tražio novac po ladicama, djelatnica je pobjegla na ulicu i zaključala ga. Blindirano staklo, postavljeno da lopovi ne mogu ući, ovog razbojnika je spriječilo u bijegu.Radnju za otkup zlata do kasno u noć čuvao je policajac

– Ušao je u radnju, zaprijetio i zatražio novac. Naša djelatnica je ustala sa stolice i stala se povlačiti, uzmicati od njega. Počeo pretraživati ladice i tražiti novac, a ona je uspjela proći pokraj njega i pobjeći na ulicu. Kad je izašla, zaključala ga je i pozvala policiju. Razbojnik je pokušao pobjeći, ali zaustavila su ga zaključana vrata. Ni sjedalicom nije uspio razbiti blindirano staklo. Razbio je tek sjedalicu, žaluzine i drugi inventar. Djevojka je u naguravanju lakše ozlijeđena – ispričao nam je Tonči Raboteg, vlasnik radnje za otkup zlata.
Unatoč pljački, radnja će na Staru godinu raditi, do 13 sati.
Oko 20.30 temeljna i specijalna policija rastrčala se po gradu tražeći bjegunca. Navodno su tražili razbojnika, koji im je pobjegao kad su ga bili iz policijske postaje odveli u bolnicu. Vrlo brzo su ga ponovno uhvatili.
– U tijeku je kriminalističko istraživanje na muškarcem osumnjičenim za razbojništvo – sve je što nam je za sada mogla reći Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

VEZANE VIJESTI