Neovisni novinarski portal
3.3.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Reflektori stigli na igralište u Crnici, a mogla bi koja ‘lampa’ i u Varoš

Reflektori stigli na igralište u Crnici, a mogla bi koja ‘lampa’ i u Varoš

– U koordinaciji s Hrvatskim nogometnim klubom Šibenik, Grad Šibenik je postavio četiri rasvjetna stupa, svaki s po četiri rasvjetna tijela, snage 400W, na nogometnom igralištu u Crnici.  Radove iskopa, postavljanja instalacija i stupova, te betoniranja, ukupne vrijednosti 60.000,00kn, izvodila je tvrtka Pectus – javljaju danas iz šibenske gradske uprave.

Nadalje se pojašnjava kako je to posljedica tzv.  hodajućeg kolegija od 30. listopada.
– Tada smo obišli sportske objekte u SC Ljubica u Crnici i na Šubićevcu, dogovorili smo potrebu postavljanja reflektora na nogometnom igralištu Ljubica, s obzirom da tu treniraju kadeti i juniori HNK Šibenik i igraju utakmice nacionalne lige. Što se tiče svlačionica SC Ljubica, trenutno se izrađuju troškovnici sanacije – obrazlažu gradske vlasti.
Dakako, svako osvjetljavanje mračnih dijelova grada je pohvalno, posebice kada se radi o objektima koje posjećuju djeca. Podsjetimo ipak kako građani Šibenika već godinama upozoravaju na nedovoljno osvjetljene dijelove grada. Takvi su i u neposrednoj blizini gradske uprave, na par desetaka metara, dijelovi četvrti Varoš često u neugodnom mraku, tvrdi se. Nerijetko se radi i o objektima (primjerice sportska dvorana Miminac) koje također koriste djeca, te o dijelovima Težačke, Tesline, Zjačićeve, Zadarske i drugih ulica u tom dijelu grada. Ne bi bilo zgorega da se ‘tzv. hodajući kolegij malo prošeta i tim dijelom grada u večernjim satima, što će im zasigurno rasvijetliti ili baciti novo svjetlo na probleme o kojima govore građani.

lampe


VEZANE VIJESTI