Neovisni novinarski portal
21.4.2021.
IZDVOJENO
Bozanić poručio kako Bog voli svakog čovjeka, sve ljude, a Josipoviću se u čestitanju Božića potkrao tipfeler

Bozanić poručio kako Bog voli svakog čovjeka, sve ljude, a Josipoviću se u čestitanju Božića potkrao tipfeler

Na svečanom euharistijskom slavlju u zagrebačkoj katedrali zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaželio je svoj braći i sestrama u vjeri čestit i svet Božić.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić

– Što pak Dijete rođeno u Betlehemu predstavlja čovjeku kao stvorenju, kao putniku na ovoj zemlji i njegovim nastojanjima? To je Dijete svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka, odgovara nam Evanđelje. Po njegovu dolasku čovjek nije više prolaznik koji hodi u tami. Tko vjeruje u Isusa, po vjeri ulazi u Isusovo podrijetlo, prima to podrijetlo kao svoje. Događaj Božića nam objašnjava ne samo naše porijeklo, nego i naš cilj. Cilj je naš postati Božjom djecom, biti Božji, pripadati Bogu, biti oslobođeni grijeha, zla, tiranije smrti. Naime, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni – rekao je, među ostalim, u Bozanić u svojoj homiliji.

Božja ljubav, rekao je Bozanić, daje smisao i vrijednost ljudskom životu, u Isusu Kristu otkriva čovjeka čovjeku i govori kako bi se trebao odnositi čovjek prema čovjeku: prema svim ljudima, bez iznimke, dajući ipak određenu prednost onima kojima su pažnja i pomoć potrebniji, osobito siromašnima.

– Stoga živjeti Božić znači prepoznati i prihvatiti Boga koji nas ljubi: Bog ljubi čovjeka, svakoga čovjeka, sve ljude – rekao je Bozanić.

Na svečanom euharistijskom slavlju u zagrebačkoj katedrali bio je i predsjednik Ivo Josipović. On je čestitao Božić na svom Facebook profilu. ‘Svim građankama i građanima – katolicima, protestantima i ostalim kršćanima koji slave Božić prema gregorijanskom kalendaru, te onima koji slave Božić jer je dio obiteljske tradicije i znak kulturnoga identiteta želim mirne i radosne blagdane u obiteljskom i prijateljskom ozračju. Sretan Božić!’, napisao je agnostik Josipović na društvenoj mreži i zalijepio potpisanu čestitku s tipfelerom, na kojoj piše: ‘Sretan Božić i nova 2014. godinu’.

1521353_707321859277952_655443529_n (1)

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI