Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
EKOLOGIJA
Odašiljač na Meterizama postavljen je legalno: Stanari ne odustaju od zahtjeva za uklanjanje

Odašiljač na Meterizama postavljen je legalno:
Stanari ne odustaju od zahtjeva za uklanjanje

Građevinska inspekcija je nadzorom utvrdila da je antena teleoperatera Tele 2 na kući Nene Galića na šibenskim Meterizama postavljena legalno, uz poštivanje svih važećih propisa. Stanari ove gradske četvrti, koji već dva tjedna prosvjeduju zbog odašiljača kojeg su u pronašli skrivenog u dimnjaku privatne kuće, ne odustaju od zahtjeva da se on ukloni iz njihovog susjedstva.

Prosvjedu su se pridružila i djeca

– To što je antena postavljena legalno ne znači da je dobra za našu djecu. Nastavit ćemo s razgovorima i građanskim akcijama sve dok se ovaj izvor zračenja ne izmjesti iz našeg susjedstva na neku primjereniju i udaljeniju lokaciju. Na Meterizama postoje lokacije za smještaj antena koje su mnogo povoljnije od ove, a koje su prihvatljive i teleoperaterima i građanima – rekao nam je predsjednik Gradske četvrti Meterize Novica Ljubičić.

On ne misli da će teleoperater  inzistirati na anteni u dimnjaku, jer na Meterizama već postoje dvije antene, na bunkeru i vodospremi, koje s tih mjesta jednako dobro funkcioniraju, a ne smetaju nikome. Iščekivanja i nade stanara usmjerene su na Grad Šibenik. Gradonačelnik dr. Željko Burić je, apelirajući na potrebu očuvanja zaštite ljudskog zdravlja i okoliša, zatražio hitan sastanak s teleoperaterom i on je zakazan već za 15. studenog.


VEZANE VIJESTI