Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Obračun uzgajivača pasa: Kujicu Zitu zavezao za motocikl i vukao je deset kilometara!

Obračun uzgajivača pasa:
Kujicu Zitu zavezao za motocikl i vukao je deset kilometara!

Zita u naručju Nade Rosandić
Težak slučaj zlostavljanja životinja dogodio se u Kninu. Kujicu stafordskog terijera staru samo 11 mjeseci nasilnik je vezao za motocikl i vukao je sve do Golubića i natrag!  – Kujica imena Zita dovedena je 4. studenog s ozljedama na glavi, na obrazu ispod lijevog oka, na skočnom zglobu lijeve stražnje noge, te na sve četiri šape. Kanđe su izgrebane do mesa i kosti, kao i jastučići na šapama, što je, izgleda, posljedica trenja o asfaltnu površinu ceste – kažu u kninskoj Veterinarsko stanici.
Vlasnik nesretnog psa je Kninjanin Stipe Rosandić (27). Mladić radi u Njemačkoj, pa ga je dao na čuvanje prijateljima, s kojima surađuje u zajedničkom hobiju, uzgoju pasa s pedigreom. Zita je boravila u garaži zajedno s još jednim čistokrvnim stafordom – svojim ocem Aresom.
– Po Zitu je došao čovjek koji je od istog vlasnika dobio psa, njenog brata. Odveo ju je u šetnju i vratio je ozlijeđenu. Šape su joj bile sve u krvavim ranama, a po čitavom tijelu ogrebotine! Na kraju smo saznali da ju je zavezao  za motocikl i vukao je sve do Golubića i natrag, više od devet kilometara! Zita nije mogla trčati brzinom kojom je vozio i tako je do kosti izgrebala šapice! – ispričala nam je Nada Rosandić, majka Zitinog vlasnika Stipe.
 – Kriminalistička obrada je u tijeku – sve je što su nam mogli reći u policiji. Kako, god bilo, po novom Kaznenom zakonu u članku 205. za ubijanje ili mučenje životinja propisana je kazna zatvora u trajanju do godine dana.
Zita je 11-mesečna stafordska terijerka
Zitine panđe oderane su do korijena

VEZANE VIJESTI