Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA / Sport / UKRATKO
PU Zagrebačka: Usklikom ‘Za dom’ Šimunić nije počinio kazneno djelo

PU Zagrebačka:
Usklikom ‘Za dom’ Šimunić nije počinio kazneno djelo

Usklik nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića ‘Za dom’ na Maksimiru nakon utakmice Hrvatske i Islanda, osim na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Hrvatsku ponovno vodi u preispitivanje povijesti i povijesnih uzora. Dok se u javnosti...

ŠimunićUsklik nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića ‘Za dom’ na Maksimiru nakon utakmice Hrvatske i Islanda, osim na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Hrvatsku ponovno vodi u preispitivanje povijesti i povijesnih uzora. Dok se u javnosti raspravlja jeli ‘Za dom’ usklik ustaškog poglavnika dr. Ante Pavelića ili sigetskoj heroja Nikole Šubića Zrinskog (mađarski Miklós Zríny), Policijska uprava Zagrebačka nema dvojbi oko toga jeli ispravno postupila kad ga nije privela: Dan poslije  je priopćila kako u uzviku nije utvrdila elemente kaznenog djela.  O poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija je dostavila izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, koje će na temelju toga donijeti konačnu odluku.

Ako i DORH ne nađe ništa sporno u uskliku ‘Za dom’, Šimunića bi mogla kazniti krovna svjetska nogometne organizacija FIFA, a Hrvatska i njena nogometna reprezentacija su već kažnjeni, jer se umjesto o nogometu, dva maksimirska zgoditka i plasmanu na Svjetsko prvenstvo čitav dan govori o neonacizmu u Hrvatskoj, Drugom svjetskom ratu i kolaboraciji dijela hrvatskog naroda s nacistima.

 

 


VEZANE VIJESTI