Neovisni novinarski portal
28.2.2021.
POLITIKA
dr. Marijan Jošt (izvor: screenshot HRT1)

Dr. Marijan Jošt:
Imamo razloga za strah od cjepljenja protiv gripe

dr. Marijan Jošt (izvor: screenshot HRT1)

Sveučilišni profesor Marijan Jošt tvrdi kako imamo razloga za strah kad je riječ o cjepljenju protiv gripe. Tvrdi kako se cjepiva i GMO koriste za kontrolu populacije.Vrijeme je početka cijepljenja protiv gripe koja se, uhodanim putevima, javlja u prvoj polovici siječnja ili najranije početkom godine. Jesu li naši strahovi kad je u pitanju cijepljenje protiv raznih virusa opravdani ili nisu? Umirovljeni sveučilišni profesor i priznati stručnjak za hranu prof.dr. Marijan Jošt koji je široj javnosti poznat kao veliki protivnik cijepljenja i GMO- inženjeringa, tvrdi da su naša strahovanja posve opravdana.

cijepljenje

Otkriva nam što se sve zadnjih desetljeća događalo na ovom polju, posebice nakon što su bombastično najavljivane pandemije izostajale, a farmaceutske tvrtke proizvele enormne količine cjepiva. Smatra kako se upravo kroz cjepljenje i GMO kontrolira svjetska populacija.

U slučaju kad se cjepiva  ne uspiju plasirati u zemlje razvijenog zapada, industrija ih „odlaže“ i potom takva opasna, netestirana i štetna cjepiva šalje u zemlje Trećeg svijeta. Što se krije iza ovakvog poteza moćne industrije? Mnogi smatraju da je namjera da se upravo kroz masovno cijepljenje ljude učini osjetljivima i bolesnima, navodi Jošt.

Sigurno ima i onih koji će u svemu vidjeti zavjeru svjetskih razmjera, onih koji smatraju da se pretjeruje i neopravdano optužuje, međutim veliki broj stručnjaka na više primjera pokazuje da je riječ o nečijim „opasnim namjerama“.

Ovu tezu Jošt ilustrira primjerom posljednje „pandemije“ H1N1-svinjske gripe. Razvijenim zemljama i njihovim industrijama ostalo je na stotine milijuna doza netestiranog cjepiva pa su se takvih zaliha odlučile riješiti preko Svjetske zdravstvene organizacije i to tako da ga „poklone“ siromašnim zemljama. Tako je, npr. Francuska  kupila 94 milijuna doza, a od toga upotrijebila samo 3 milijuna, a preostalih 91 milijun doza „poklonila“ nerazvijenim zemljama. Velika Britanija je od svoje farmaceutske industrije kupila 60 milijuna doza, od čega je poklonila čak 55 milijuna. Slično je bilo i u Njemačkoj i Nizozemskoj.

Epidemiolog dr. Rhomas Jefferson iz Cochrane Rearch Centra u Rimu opravdano se u jednom javnom istupu upitao: „ Zašto su te zemlje poklonile cjepivo siromašnima kad se pokazalo da je najava pandemije bila netočna? Koji je medicinski razlog da se 180 milijuna doza nedovoljno testiranog cjepiva pokloni zemljama s obiljem sunca u kojima gripa ne predstavlja nikakvu opasnost?

Farmaceutska industrija uporno negira mogućnost nuspojava koje dolaze s cjepljenjem iako je dobro poznato da ono na razne načine narušava zdravlje, a stručnjaci, između ostalog, spominju- autizam i neuromišićne deformacije kao što je to, primjerice poremećaj pažnje i hiperaktivnost. Uzrok ovoj pojavi leži u konzervansima koji se koriste u većini cjepiva. Jedan od njih-thimerosal sadrži 50 posto žive. Još je 1999.g. američki Nacionalni obavještajni centar za cjepivo iznio u tisku  tvrdnju da kumulativni učinak cjepivom primljene količine žive u djece može dovesti do oštećenja mozga. Istovremeno, američka Akademija za pedijatriju i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, te Uprava za hranu i lijekove, upozorili su na moguće zdravstvene tegobe vezane uz živu koja se nalazi u cjepivu.

Živa i aluminij u cjepivu

Zbog brojnih nepovoljnih učinaka na zdravlje, živa se nastoji zamijeniti drugim opasnim elementom-aluminijem. Živom i aluminijem nastoji se, naime potaknuti imuno odgovor domaćina na antigen, a time i na produkciju antitijela protiv virusa koji je iniciran cjepivom. Poticanjem imunog odgovora „domaćina“, proizvođač cjepiva može koristiti manju količinu antigena i time pojeftiniti proizvodnju cjepiva što je farmaceutskoj industriji itekako važno.

Ali, važno je znati da je aluminij isto tako otrovan, a njegova količina u cjepivu varira od 125 do 850 mcg. Nepovoljni učinak aluminija na zdravlje može biti gori od onog od žive. Aluminij, inače sadrže cjepiva protiv hepatitisa Ai B, difrerije-tetanusa i dr.

Prof.dr. Jošt vjeruje kako se upravo kroz cjepljenje, ali i ne samo cjepljenje, već i kroz GMO inženjering nastoji kontrolirati svjetska populacija. Podsjeća kako je još 1920.g. zaklada Rockfeller u Njemačkoj (preko instituta Kaiser-Wilhelm u Berlinu), započela financiranje istraživanja eugenike (kontrola stanovništva). Ideja o korištenju cjepiva za tajno smanjenje poroda u Trećem svijetu, također nije nova. Od 1972.g. David Rockfeller je zajedno s WHO uključen u usavršavanje „novog cjepiva“ protiv tetanusa. Masovna primjena tog novog cjepiva započela je 1990.g. u Nikaragvi, Meksiku i na Filipinima. Neki su, srećom posumnjali u takvo cjepivo te se odlučili na testiranje više uzroraka cjepiva (komitet Pro Vida de Mexico i Katolička savjetodavna organizacija) i zaključili kako cjepiva sadrže ljudski hormom hCG neophodan za održavanje trudnoće. Taj hormom u kombinaciji s cjepivom protiv tetanusa, poznato je, potiče stvaranje antitijela protiv hCG koja, pak u žena potiču abortus.

Ni Hrvatska, podsjeća dr. Jošt, nije zaštićena od pritisaka za cjepljenjem. Navodi kako je svojedobno uvedeno obvezno cjepljenje novorođenčadi protiv hepatitisa B. Majke se za to nisu ništa pitale čime se kršio čl.23 Ustava RH. Iako statistički podaci u Hrvatskoj ukazuju na porast smrtnosti novorođenčadi nakon uvođenja obveznog cijepljenja, nitko se tim problemom dosad nije pozabavio, konstatira dr. Jošt.

Bill Gates s obitelji u više je navrata krstario hrvatskim Jadranom, a omiljena destinacija na kojoj je viđen nekoliko puta je rijeka Krka i njezini jedinstveni slapovi. Javnost Gatesa s pravom doživljava kao vrsnog stručnjaka u svom poslu, cijeni se njegov iznimni doprinos razvoju IT tehnologije, njegova humanitarna pomoć… Malo je, međutim poznato njegovo izlaganje na konferenciji TED 2010.g. koje je i danas jednako aktualno kao i prije nekoliko godina. Gates je na Davos World Economic Forumu objavio kako će njegova i zaklada Melinde Gates tijekom narednog desetljeća dati 10 milijardi američkih dolara za razvoj novih cjepiva za djecu Afrike i drugih zemalja Trećeg svijeta. Ako se zna da je njihova Zaklada u partnerstvu sa Svjetskom bankom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WTO), te industrijom cjepiva koja je bila sponzor skupa- Globalne aliance za cjepljenje i imunizaciju kojoj je, inače cilj cjepljenje svakog novorođenčeta u nerazvijenim zemljama, onda je više nego jasno da se „iza brda nešto valja“.

Osim toga, Zaklada Billa i Melinde Gates zajedno sa zakladom Rockfeller financiraju i projekt nazvan-Savez za zelenu revoluciju Afrike (AGRA) na čelu kojeg je bivši generalni tajnik UN-a Kofi Annan. U Upravi AGRA-e sjede i predstavnici korporacija Monsanto, DuPont, Dow i Syngenta. Riječ je o najmoćnijim svjetskim tvrtkama koje proizvode GMO, a koje ovaj projekt koriste kao „pomoćna vrata za širenje patentiranog GMO sjemena u Africi“. Gates fundacija imenovala je dr. Roberta Horscha za nadzor cijelog projekta. Valja znati da je ovaj čovjek prije toga, 25 godina radio za Monsanto na stvaranju Roundup Ready GMO tehnologije. Herbicid Roundup sadrži i dodatke POEA i AMPA koji sadrže toksične elemente.


VEZANE VIJESTI